“Yeni nesil fabrikatör kadınlar geliyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Yeni nesil fabrikatör kadınlar geliyor”

Tarımsal Ürün İşleme Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, hayata geçirecekleri Kadın Ortak Girişim Fabrikalarının kadın iş gücünün simgesi olacağını belirterek, “Yeni nesil fabrikatör kadınlar geliyor” dedi.

“Yeni nesil fabrikatör kadınlar geliyor”


Temeli geçtiğimiz aylarda Tarsus’ta atılan TÜİOSB’nin en anlamlı projelerinden biri olan Kadın Ortak Girişim Fabrikaları (KOGİF) Projesinin tanıtımı, Türkiye’nin dört bir yanından ve özellikle Çukurova bölgesinden gelen yatırımcı, sanayici ve girişimci iş kadınlarının katılımıyla gerçekleştirildi. TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta’nın ev sahipliğinde bir otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer de katıldı.

 

“HEDEFİMİZ, KADINA ÜRETME HAKKININ SAĞLANMASI”

“Güçlü Kadınlar Her Yerde” sloganıyla düzenlenen toplantının açış konuşmasını, Çağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Çağ Kariyer Merkezi Kurucu Müdürü Ayferi Tuğcu yaptı.

Daha sonra konuşan TÜİOSB Başkanı Gül Akyürek Balta, kadınların çalışma hayatında yeterince yer alamadıkları bir süreçten geçtiklerini belirterek, çalışma hayatında kadınların önündeki engelleri kaldırarak, kadına üretme hakkının sağlanmasını hedef olarak belirlediklerini söyledi. Balta, Mersin-Tarsus TÜİOSB olarak, tarımsal ürün işleme alanında köklü ve yapısal gelişmeleri sağlamayı, verimliliği artırmayı, kalite odaklı ürün arzını sürdürülebilir kılmayı ve yenilikçi ürünleri kadın üyelerinin sinerjisiyle üretmek amacıyla pek çok projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

 

“KOGİF, KADIN İŞ GÜCÜNÜN SİMGESİ OLACAK”

Projeyle ilgili bilgi veren Balta, KOGİF’in, kadın yatırımcıların ve kadın iş gücünün dünya pazarlarında var olmaları, pazardaki değişen rekabet koşullarına hızla uyumlanmaları, Türkiye’ye örnek olacak, Çukurova’nın gücünü gösterecek ve kadının gücünü ayağa kaldıracak bir proje olduğunu vurguladı. Balta, “Kadın Ortak Girişim Fabrikaları Projesi, Türkiye‘de ilk defa ihtisaslaşma kapsamında kadın iş gücünün bir simgesi olacak, Çukurova’nın ekonomik ve sosyal kalkınması açısından önemli bir potansiyelin ortaya çıkarılmasına katkı sağlayacak, bölgesel değişim ve dönüşüm projesinin önemli bir adımı olacak” diye konuştu.

 

“HEM ÜRETİCİSİ HEM DE YÖNETİCİSİ KADINLAR OLACAK”

KOGİF’in, kadın iş gücünün eğitimi ve istihdamında geniş ufuklar açacağının altını çizen Balta, “Hem üreticisi hem de yöneticisi kadınlar olan KOGİF, 10 bin kişiye nitelikli istihdam sağlama hedefiyle yola çıkan TÜİOSB’nin en anlamlı projesidir. Yatırımcısı, yöneticisi, üreticisi kadın olan bu fabrikalar, bölgesel tarım ürünlerinden, inovatif ve yenilikçi bir yaklaşımla yüksek katma değer üreten uluslararası markalar çıkaracak. TÜİOSB Eğitim Kompleksiyle ortak bir holü paylaşan atölyelerden oluşacak KOGİF’te, üretilen inovatif ürünler, teşviklerle desteklenecek ve ‘melek yatırımcılarla’ buluşturulacak. Bu sayede yatırımcıyla buluşan atölyeler fabrikalara dönüşecek. Çevre dostu, ‘yeşil fabrikalar’ inşa edilecek OSB’mizde, kreş projesiyle kadınlarımız çalışırken, üretirken, çocuklarına son derece yakın olacaklar. Ayrıca, oluşturulan ‘Kadın Girişimci Destek Ofisi’, kadınlarımızı her alanda destekleyecek” ifadelerini kullandı.

KOGİF bünyesinde yer alacak önemli sosyal sorumluluk projelerinden birinin “Şehit Eşleri ve Çocukları Destek Programı” olduğunu dile getiren Balta, bu programın şehit eşleri ve çocuklarının istihdamını planlayarak, söz konusu desteği sürdürülebilir kılmak üzere tüm yatırımcıların fabrikalarında, planlanan kontenjanların yerleştirilmesini sağlayacağını söyledi.

 

“BİRLİKTE, BİRBİRİMİZE DE DESTEK VEREREK GÜZEL ÇALIŞMALAR ÇIKARTIRIZ”

Meral Seçer de TÜİOSB bünyesinde yapılan çalışmaların böyle büyük bir projeyle taçlandırılmasının ve gerçekleştirilmesinin mutluluk verici olduğunu kaydetti.

 

“BİZ KADINLAR SOSYOEKONOMİK GELİŞİM VE KALKINMAMIZIN ANAHTARI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Zeliha Su ise kadınlar olarak, birer anne olarak geleceğin teminatı çocukları yetiştirmek gibi kutsal bir görevi yerine getirirken, aynı zamanda emek, bilgi ve becerileriyle iş hayatında da güçlü bir şekilde yer almaya çalıştıklarını söyledi.  (Haber Merkezi)