LGBTİ+ Derneği’nde saldırı endişesi | Güney Gazetesi Mersin

LGBTİ+ Derneği’nde saldırı endişesi

Mersin 7 Renk LGBTİ+ Derneği’nin tabelası kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından söküldü. Dernek başkanı Yağmur Arıcan, 5. Kattaki bir tabelanın sökülmesini sıradan bir hırsızlık olayı olarak görmediklerini, bunu derneğe yapılmış bir saldırı olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

LGBTİ+ Derneği’nde saldırı endişesi


Esra Şasi Yağmur

Mersin 7 Renk LBGTİ+ Eğitim ve Araştırma Derneği  Başkanı Yağmur Arıcan İHD’de düzenlediği basın toplantısında, dernek binasındaki tabelanın kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yerinden sökülmesine tepki gösterdi.

2013 yılından bu yana faaliyet gösteren derneğin, LGBTİ+  hakları öncelese de hak mücadelesi içinde de yer aldığını kaydeden Arıcan, “Bizi sürekli ötekileştiren bu gayri insani yaklaşımda bulunan muktedirlerin  farkında olmadan  bize  bir de iyilikleri  olmuştur.  Demokratik kitle örgütleriyle  daha çok dayanışarak mücadele etme  şiarını pekiştirmemize ve  daha  çok  safları  sıkı  tutmamıza  neden  olmuşlardır.  Bunca nefret  söylemlerine  ve  hedef  göstermelere  rağmen   derneğimize bir  saldırı olmamıştır;  ancak son zamanlarda dernek telefonunun çalınıp çalınıp tekrar kapatılması, sessiz telefonların gelmesi, sosyal medya  hesabımızdaki  paylaşımlarımızın altına alakasız  dini  içerikli yorumlar yapılması bize yola getirilmesi gerekenler gözüyle bakılması bizleri olumsuz etkilemektedir. Bunları çok ciddiye almamakla birlikte tedirgin de olduk.   En son  dernek tabelasının yerinden  sökülmesi  bizi iyice huzursuz  hale getirdi. Bu basit bir hırsızlık değildir. Hiçbir maddi değeri olmayan tabela  kimin işine yarar ki! Çocuk işi desek, 5. kattaki tabelanın  görülmesi  ve  yerinden  sökülmesi  bir çocuğun gerçekleştirebileceği eylem değildir.  İlk bakışta basit bir eylem gibi gözükse de bunu derneğimize ve aktivistlerimize yönelik bir gözdağı  ve tehdit  olarak  kabul etmekteyiz. Bu konuyla ilgili emniyete şikayette bulunduk. Derneğimiz gönüllü avukatları süreci takip etmektedirler” dedi.