Gökçel: Yeni mağduriyetler yaratılmasın | Güney Gazetesi Mersin

Gökçel: Yeni mağduriyetler yaratılmasın

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Eski Mezitli Mahallesinde gerçekleştirilen orman katliamının ardından Mersin’in olgun limon, zeytin ve nar ağaçlarının Orman Müdürlüklerince sökülmesine TBMM kürsüsünden tepki gösterdi.

Gökçel: Yeni mağduriyetler yaratılmasın


Gökçel “Kimse milletin ormanı üzerinden bir kuruş kazanmaya tenezzül etmesin. Ancak artık milli servet sayılan, 30-40 yıldır üretim yapılan ağaçlar da sökülmesin; köylü mağdur edilmesin.” dedi.

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Cengiz Gökçel, TBMM’de yaptığı konuşmada, Mersin’de Orman Müdürlüklerince limon, zeytin ve nar ağaçlarının sökülmesine tepki gösterdi. “Orman alanlarımız ranta açılmasın, var olan ormanlarımızı koruyalım, yeni ormanlar kuralım istiyoruz. Ancak; bu vahim olaydan sonra, “dostlar alışverişte görsün” hesabı işler yapılıyor.” şeklinde konuşan Gökçel, “Orman alanlarına zarar verildiğinde, yasa gereği 1 yıl içinde yeniden ağaçlandırılması gerekiyor. Ne güzel. Kimsenin milletin ormanından rant devşirmesine izin vermeyelim. Fakat bir de baktık ki Mersin’de 30-40 yıllık limonlar, narlar, zeytinler kesiliyor. Ne oluyor dediğimizde, buraların orman arazisi olduğu söyleniyor” şeklinde konuştu.

 

“KAŞ YAPALIM DERKEN GÖZ ÇIKARILIYOR”

Mersin’de yanlış üstüne yanlış yapıldığını dile getiren CHP’li Gökçel, vatandaşın önceden tahrip olmuş, orman vasfını kaybetmiş arazide on yıllardır limon, nar ve zeytin yetiştiriciliği yaptığını ve ekonomiye katkıda bulunduğunu söyledi. Yetişmiş ve oldukça verimli ağaçların Orman Müdürlükleri tarafından kesilmesini eleştiren CHP’li Vekil, “Bahçeler talan ediliyor. Milli ekonomiye zarar veriliyor. Mersinli köylü mağdur ediliyor.” dedi.

 

“KÖYLÜ MAĞDUR EDİLMESİN”

Limon, zeytin ve nar ağaçlarının Anadolu’nun milli değerleri olduğunu belirten Cengiz Gökçel şöyle konuştu: “Orman tahribatı mı var? Derhal müdahale edilsin. Kimse milletin ormanı üzerinden bir kuruş kazanmaya tenezzül etmesin. Ormanlar yok olmasın. Ancak artık milli servet sayılan, 30-40 yıldır üretim yapılan ağaçlar da sökülmesin; köylü mağdur edilmesin. Arazi hazineye veya ormana aitse vatandaş kirasını ödesin. Bir mağduriyeti gidermek için yeni mağduriyetler yaratılmasın.” (Haber Merkezi)