Mersin Millet Bahçesi 29 Ekim’de açılacak | Güney Gazetesi Mersin

Mersin Millet Bahçesi 29 Ekim’de açılacak

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin ve yönetim kurulu üyeleri, Millet Bahçesi çalışmalarını inceleyerek inşaatı yapan firma yetkilisinden bilgi aldı.

Mersin Millet Bahçesi 29 Ekim’de açılacak


Hasan KÜÇÜK

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin ve yönetim kurulu üyeleri, Millet Bahçesi çalışmalarını inceleyerek inşaatı yapan firma yetkilisi Murat Özbek’ten bilgi aldı.

MESİAD Başkanı Hasan Engin burada gazetecilere yaptığı açıklamada; şu anda projenin alt yapı çalışmalarının bitme aşamasında olduğunu belirterek “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile beraber böyle bir açılış tertip edilecek. Projeyi yapan firma güçlü bir firma. İş makinaları çalışıyor. Son 1-2 aydır her ne kadar yağmurlardan dolayı işler aksadı ise üzerinde durulan çalışmalar son hızıyla devam ediyor” dedi. Ekiplerin ve ekipmanların hepsi burada olduğunu anlatan Engin, “Bütün malzemeler alınmış, hazır bekliyor. Havaların düzelmesi ile beraber çok kısa sürede alt yapı biter üst yapı çalışmaları da son 2-3 ayda tamamlanır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ÖZBEK: İŞİN SÜRESİ 1 SENE AMA BİZ 9-10 AYA SIKIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Millet Bahçesi Projesini yapan firmanın yetkilisi Murat Özbek ise “Biz burayı Kasım ayında aldık. Kasım ayından beri bildiğiniz gibi hep yağmur yağış var. Bu bizi zorladı. Ama biz buna rağmen tüm ekip ve ekipmanlarımızla, teknik personellerimizle, makinalarımızla kamyonlarımızla çalışmaları hep devam ettirdik. Zor şartlarda yağmura rağmen yine çalıştık. Bazen gece mesailere de kaldık. İşin süresi 1 sene. Ama biz bunu mümkün olduğu mertebe  9-10 aya sıkıştırmaya çalışıyoruz” dedi.

 

“ALT YAPININ YÜZDE 90’I BİTMİŞ DURUMDA”

Özbek, Millet Bahçesi’nde nelerin olacağı yönündeki soruya, “Millet Bahçesinde kıraathanemiz, kafeteryamız, mescidimiz ve tuvalet olacak. Su depomuz olacak. Aynı zamanda burada büyük bir sahilimiz ve plajımız olacak. Vatandaş burada rahatlıkla denize girebilecek. Soyunma odasıdır, turist bilgilendirme binamız olacak. Onun dışında yüzde 80’i zaten hep yeşil alan. Bitkisel alan, yürüme yollarımız var. Şu an için alt yapının yüzde 90’ı bitmiş durumda. Atıksu ve yağmur suyu çalışmalarını bitirmiş durumdayız. Reglajları bitirdik, çevre düzenlemesine girdik. Yürüme yollarının alt zeminlerini oluşturuyoruz.  Bitkisel alanları oluşturacağız. Drenajları yapacağız. 29 Ekim’de bitireceğiz. Biz 50 yıllık inşaat firmasıyız. Şu ana kadar işlerimizi vaktinden erken bitirdik” diye konuştu.

 

“İMAR KANUNU NEDENİYLE BİNALAR ÇELİK OLACAK”

Özbek, 2. kısımda bir proje değişikliği olup olmadığı ve bu değişikliğin teslimat nasıl etkileyeceği yönündeki soruya şöyle cevap verdi: “Proje değişikliği nedeniyle binalarımızda bir değişiklik olmadı. Deniz kenarındaki proje daha önce betonarme idi. İmar kanununda betonarme değil çelik olacak deniliyor. Bu nedenle buradaki o temellerin üzerine çelik dönüşüm yapacağız. Binalar çelik olacak. Sadece proje değişti. Bizim 2 aylık bir gecikmemiz ondan da oldu. Şu an proje aşaması 15-20 güne tamamlanacak. Tamamlandıktan ve TOKİ’den onay alır almaz yapılara başlayacağız” ifadelerini kullandı.