Üniversite hayalini gerçekleştirmek için 65 yaşında kursa başladı | Güney Gazetesi Mersin

Üniversite hayalini gerçekleştirmek için 65 yaşında kursa başladı

Tarsus’ta yaşayan, üç çocuk ve üç torun sahibi Başende Diren, 42 yıl önce bırakmak zorunda kaldığı üniversite hayalini gerçekleştirmek için Mersin Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz kurs merkezinde gençlerle birlikte üniversite sınavına hazırlanıyor.

Üniversite hayalini gerçekleştirmek için 65 yaşında kursa başladı


Azmiyle gençlere örnek olan Başende Teyze, evde ise Başende Nine olarak torunlarıyla zaman geçiriyor.

Tarsus’un Eski Ömerli Mahallesinde çocukları ve torunlarıyla mütevazı bir yaşam süren 65 yaşındaki Başende Diren, yarım kalan üniversite hayalinin peşinden giderek, sınava hazırlanmak için kursa başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesinin kent genelinde 8 noktada ücretsiz hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinin Tarsus Şubesinde 959 gençle birlikte yeniden öğrencilik günlerine dönen Başende Diren, üniversite sınavına hazırlanıyor. 23 yaşında yarıda bıraktığı üniversite öğrenimini, 42 yıl sonra yeniden gerçekleştirmek için gençlerle aynı sıraları paylaşan Başende Diren, bir anne, bir babaanne ve kurstaki gençlerin teyzesi olarak hem derslere dört elle sarılıyor hem de gençlere örnek oluyor.

Torunlarının ninesi, gençlerin ise Başende teyzesi olan Diren, kurs merkezinde üniversite adayı birçok gence çalışma azmi ve yaşam enerjisi aşılarken, derslerden kalan zamanını da evde torunlarına ayırıyor.

 

42 YIL SONRA YARIDA KALAN ÜNİVERSİTE HAYALİNİ TAMAMLIYOR

20 yaşındayken, 4 yıllık Eskişehir Üniversitesi Afyonkarahisar Maliye Muhasebe Yüksekokulu’nu kazanıp, üniversite öğrenimi için Afyonkarahisar’a giden Diren, 23 yaşında okulunu yarıda bırakmak zorunda kalarak, evine geri döndü. Kısa bir süre sonra evlenen Başende Diren, 40 yıllık evliliğinde 3 çocuk ve 3 torun sahibi oldu. 65 yıllık yaşamında özellikle kadınlara yönelik faaliyet gösteren birçok dernekte yer alan Başende Teyze, 42 yıl sonra Büyükşehir Belediyesinin kurs merkeziyle tanıştı.

 

“HAYALİM, TURİZM BÖLÜMÜNÜ KAZANMAK”

Kurs merkezindeki gençlerle haziran ayındaki üniversite sınavına hazırlanan Başende Diren, amacının zihnini zinde tutabilmek, hayalinin de turizm bölümünü kazanmak olduğunu söyledi. Hayallerine giden basamakları seneler sonra Büyükşehir Belediyesinin kurs merkeziyle tırmanmaya başladığını dile getiren Diren, “İnsan, yıllar sonra hayata yeniden başlamak veya hayata bir yerden tutunmak istiyor. Bu noktada kendime iyi bir yön seçtiğimi düşünüyorum. Kurs merkezi, belediyenin okumak isteyen gençlere imkan sunduğu çok güzel bir kurum. Kendimi bir aile ortamında hissediyorum. Çocuklar, kurs merkezi idaresi, öğretmenler, hepsi çok sıcak insanlar” dedi. (İHA)