Toroslar Belediyesi 10 milyon lira borçlanacak | Güney Gazetesi Mersin

Toroslar Belediyesi 10 milyon lira borçlanacak

Toroslar Belediye Meclisi Mart Ayı birinci oturumunda Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a 10 milyon lira borçlanma yetkisinin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Toroslar Belediyesi 10 milyon lira borçlanacak


Hasan Küçük

Toroslar Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında yapıldı. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.  Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Şehitlerin isimlerinin ilçedeki 12 parka verilmesiyle ilgili teklif meclis üyelerinin onayına sunuldu. Teklif oy birliği ile komisyonlara havale edildi. Toplantıda, Toroslar Belediyesinin bu yılki finansman ihtiyacının borçlanma yoluyla giderilmesine, İller Bankası ve ticari bankalardan 10 milyon lira borçlanılması için Başkan Atsız Afşın Yılmaz’a yetki verilmesi ile ilgili teklif görüşüldü. Teklif ile ilgili söz alan Yılmaz, “Borçlanma yetkisi istiyoruz. Borçlanma belediye hizmetlerinin görülmesi açısından finansman yollarından bir tanesi. Bu dönem faizlerin düşük olduğu bir dönem. Ayrıca belde belediyelerinden kalan kamulaştırma davaları var. Bunlar sonuçlanmaya devam ediyor. Bunun için bu borçlanmanın uygun olacağını düşünüyorum” dedi.

 

GÖKÇEL: AYNI DESTEĞİ BÜYÜKŞEHİRDE DE BEKLİYORUZ

Bu sırada söz alarak borçlanma için destek veren CHP’li Meclis üyesi Tuncay Gökçel aynı desteği Büyükşehir Belediyesi’nde kendilerinin de beklediğini söyledi. (Salonda gülüşmeler)

Yılmaz’a 10 milyon lira borçlanma için yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.