Sağlıkçılardan Ankara çağrısı | Güney Gazetesi Mersin

Sağlıkçılardan Ankara çağrısı

Türkiye’nin dört bir yanından Sağlık çalışanları, 15 Mart’ta Ankara’da düzenlenecek ‘Büyük Beyaz Miting’de buluşacak. Mersin’deki sağlık meslek örgütleri ve sendikaları ortak bir açıklama yaparak sağlık çalışanlarını mitinge çağırdı.

Sağlıkçılardan Ankara çağrısı


ESRA ŞASİ YAĞMUR

Mersin Tabip Odası, Mersin Eczacı Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası, Mersin Aile Hekimleri Derneği ve Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik Dayanışma Sendikası üyeleri, Mersin Şehir Hastanesi önünde bir basın açıklaması yaparak sağlık çalışanlarını 15 Mart’ta Ankara’da yapılacak Büyük Beyaz Mitingi’ne davet etti.

Meslek odaları ve sendikalar adına bir açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “Ülkemizde gerek genel anlamda şiddet ve gerekse de sağlıkta şiddet bitmek bilmiyor. Sağlıkta şiddet ortamının 20 yıla yakın bir süredir süren sağlıkta dönüşüm ile arttığını daha önce defalarca anlatmaya çalıştık. Ancak belki biz yeterince anlatamadık, belki idareciler bizi duymazdan geldiler ve bugüne dek bu konu ile ilgili hiçbir önlem alınmadı” dedi.

Her gün ortalama 40 sağlık çalışanının fiziksel, psikolojik ve sözel şiddete uğradığını ifade eden Antmen, TBMM’de bekleyen “sağlıkta şiddeti önleme yasa tasarısının” yasalaşmasını beklediklerini söyledi. Antmen, “Her geçen gün değersizleştirilen ve piyasanın sıradan bir unsuru, maliyet kalemi haline getirilmeye çalışılan emeğimizin karşılığını alabilmek için; hekim, diş hekimi, eczacı, veteriner, psikolog, biyolog, hemşire, laborant, sosyal hizmet uzmanı, diyetisyen, sağlık memuru, ebe, acil tıp teknisyeni, anestezi teknisyeni, radyoloji teknisyeni, çevre sağlığı teknisyeni, onkoloji teknisyeni, optisyen, fizyoterapist, aile sağlığı çalışanı, tıbbi sekreter ve sağlık hizmet sunumunda yer alıp burada adını anamadığımız bütün mesai arkadaşlarımızla ve sağlık hakkına sahip çıkıp sağlıktaki şiddetin kendisine ve hastasına da zarar verdiğini düşünen yurttaşlarımızla birlikte 15 Mart Pazar günü Ankara’da beyaz miting’de buluşacağız. Bu etkinliğe rağmen sorunlarımıza bir çözüm üretilemezse 17 Nisan’da tüm Türkiye’de iş bırakma etkinliği yapılacaktır” dedi.