“Keşmekeşe izin vermeyeceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Keşmekeşe izin vermeyeceğiz”

Akdeniz Belediye Meclisi Mart ayı 1. oturumunda HDP’li meclis üyelerinin Şevket Sümer Mahallesi Pazar Sokağı’nda 10 milyon TL harcanarak yapılan yatırımların rant alanına dönüştüğü ve esnafların memnun olmadığına yönelik eleştirilerine cevap veren Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Şuan bir karambol var orada doğru. Herkes bir karambol yaratmak istiyor ama oradaki emekçinin emeğini yedirmeyiz. Orada keşmekeşe izin vermem” dedi.

“Keşmekeşe izin vermeyeceğiz”


Hasan KÜÇÜK

Akdeniz Belediye Meclisi, Mart ayı 1. oturumu gerçekleştirildi. Toplantı, İdlib’te şehit olan Mehmetçikler anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Mecliste 1 madde görüşülerek komisyonlara havale edildi.

ÇAY MAHALLESİ’NDE DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Meclis üyelerinin sorusu üzerine Başkan Gültak, Çay Mahallesi’nde bulunan Ataş Yerleşkesi’nde, kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak konutların ihalesinin TOKİ tarafından 24 Şubat’ta yapıldığını belirtti. İhalenin değerlendirme aşamasında olduğunu ve sürecin 1 buçuk ay sürebileceğini kaydeden Başkan Gültak, “Dönüşüme 416 konutla başlanacak inşallah. Artı ikinci etapta toplamda 600 konut yapılacak. Yasal anlamda sıkıntı çıkmaz ise, Çay Mahallesi’nde 1 buçuk, 2 ay içinde temel atılacaktır diye düşünüyorum. Barış Mahallesi’nde de önemli bir noktaya vardık ve olumlu bir sonuca varacağımıza inanıyoruz” dedi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan HDP’li meclis üyeleri Bedriye Kuş ve Gülçin Demir, Şevket Sümer Mahallesi’nde 10 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Pazar Sokağı’nda sıkıntılar yaşandığını ve esnafların memnun olmadığını belirtti. Bölgenin rant alanına dönüştüğünü öne süren meclis üyeleri, tezgahlarla ilgili düzenlemenin yapılıp yapılmayacağını sordu.

Başkan Gülak ise “Pazar Sokağı’ndaki 142 Cadde’ye 2-3 defa gittim. Ya ben başka bir caddeye gittim veya siz başka caddeye gittiniz. Sorunlar, eksiklikler var. Bunları tamamlamadan yapma şansımız yok. 2 hafta sonra işi bitirme noktasına geleceğiz ve bitmeden önce ben bir daha gideceğiz. Biz daha tezgah sahiplerine teslimatları yapmadık. Herkese yerini teslim edeceğiz. O saatten sonra da ayrıca tezgâh kurulmasına, caddenin kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Şu an 200 civarında tezgâh sahibi var ama 400-500 tane tezgâh var. Şu an bir karambol var orada doğru. Herkes bir karambol yaratmak istiyor ama oradaki emekçini emeğini yedirmeyiz. Herkes pastadan pay almak istiyor ama buna izin vermem. Biz çok önceden bir liste hazırlattık. Devletin kanunları var, keşmekeşe izin vermem. Geçmişte tezgâhı olanlar kullanacak orayı. Eleştiriler var ama sorunları çözüyoruz” ifadelerini kullandı.