Tarsus’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri başladı | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri başladı

Tarsus Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen, Gazeteci-Yazar Zeynep Oral’ın sunumunu yaptığı ‘’Türkiye’de Kadın Olmak‘’ isimli söyleşi gerçekleştirildi.

Tarsus’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri başladı


Tarsus Belediyesi 152. Yıl Etkinlik Komitesi tarafından Güner Baykal Toplantı Salonunda düzenlenen söyleşiye, Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Füsun Kaleli, Muttalip Bobuşoğlu, Serap Kurtçu, Tarsus Başkanı Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın eşi, S.S.Tarsus Emekçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Av. Derya Özinç Bozdoğan, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı.

Tarsus Belediyesinin davetiyle söyleşiye iştirak eden Gazeteci-Yazar Zeynep Oral; ‘’Ülkede sanat, kültür ve edebiyata çok ihtiyacın olduğunu ifade ederek, şu karanlık günlerde içimizin iyice karardığı, hepimizin travma yaşadığı evlere yas, acının düştüğü günlerde en büyük sığınak sanat, edebiyat, kültür’’ dedi.

Oral, ‘’Kadına kadın demekten korkanları dinlemeyin. Kadının değer görmesi için eş ya da anne olması gerekmiyor. Kadın sadece kadın olarak yeterince değerlidir. Bunu herkesin bilmesi gerek. Kadınların her zamankinden daha çok şiddete uğradığı sömürüldüğü, bedenlerinin hem sermaye, hem namus aracı olarak kullanıldığı adalet ve hukukun her zamankinden daha çok sayıldığı ve özellikle karşı devrim çabalarının her zamankinden daha çok arttığı bir dönemdeyiz’’ şeklinde konuştu.

Söyleşinin ardından Başkan Yardımcıları Kaleli ve Kurtçu, Oral’a plaket takdim ederken, Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ın eşi Av. Derya Özinç Bozdoğan da çiçek verdi.

Program Oral’ın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi. (Haber Merkezi)