Bu görüntü Mersin’e yakışmıyor | Güney Gazetesi Mersin

Bu görüntü Mersin’e yakışmıyor

Mersinlileri hafta sonu uğrak yerlerinden biri olan Atatürk Parkı’nın harabe görüntüsü kente yakışmıyor. Vatandaşlar geçen yıl Ocak ayında yaşanan doğal afet sonrası zarar gören alandaki moloz yığınları arasında vakit geçirmeye çalışıyor. Afetin üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen sahilde hala düzenleme yapılmaması vatandaşların tepkisini çekiyor.

Bu görüntü Mersin’e yakışmıyor


Hasan KÜÇÜK

Mersin Atatürk Parkı güneşli havalarda vatandaşları en çok ziyaret ettiği alanlardan biri. Vatandaşlar aileleri ve çocukları ile birlikte kent merkezinde bulunması ve kolay ulaşım nedeniyle Atatürk Parkı’nı tercih ediyor. Deniz havası almak isteyenler çocukları ile birlikte geldiği parkta yürüyüş yaparken bazıları ise balık tutmaya çalışıyor. Ancak Atatürk Parkı’nda Mersin’e yakışmayan görüntüler bulunuyor. 2019 yılının Ocak ayında yaşanan doğal afet sonrası harabeye dönen sahilin çalışma yapılmadan olduğu gibi bırakılması tepkilere neden oluyor. Vatandaşlar çocukları ile birlikte beton molozları arasına girerek güneşlenmeye çalışıyor. Çocuklar ise tehlikeye aldırmadan molozlar arasında oyun oynamanın tadını çıkarıyor. Doğal afetin üzerinden 1 yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen hala yapılmayan ve “17 Ocak 2019 tarihinde yaşanan doğal afet nedeniyle zarar gören alanların düzenlenmesi ve hizmete açılması için bu alan geçici bir süreliğine hizmete kapatılmıştır” şeklinde tabela asılan alanın bir an önce yapılmasını istiyor.    

Öte yandan Atatürk Parkı’nın diğer bölümlerinde de bakımsızlık göze çarpıyor. Vatandaşların yürüyüş yaptığı beton zemin ile çimlerin arasında kalan su birikintileri çirkin bir görüntü oluşturuyor.