AKUT’tan deprem bilinci için fotoğraf sergisi | Güney Gazetesi Mersin

AKUT’tan deprem bilinci için fotoğraf sergisi

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Mersin Ekibi tarafından “Geleceğimizi Birlikte Kurtaralım” teması ile düzenlediği fotoğraf sergisi Sayapark AVM’de açıldı.

AKUT’tan deprem bilinci için fotoğraf sergisi


Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Mersin Ekibi tarafından “Geleceğimizi Birlikte Kurtaralım” teması ile düzenlediği fotoğraf sergisi Sayapark AVM’de açıldı. Toplumda deprem bilincinin arttırılarak afetler karşısında nasıl hareket edilmesi gerektiği konularında insanlar üzerinde farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen sergide, AKUT ekipleri tarafından Türkiye, Hindistan, İran gibi ülkelerde geçmiş yıllarda yaşanan depremlerin ardından yürütülen kurtarma operasyonlarında çekilen 31 fotoğraf yer aldı. Arama kurtarma operasyonlarında kullanılan ekipmanların da sergilendiği etkinlikte ziyaretçilere ayrıca ilkyardım ve başta AKUT Güvendeyim uygulaması olmak üzere afetlere karşı geliştirilen dijital uygulamalar hakkında ziyaretçilere kısa bilgilendirmeler yapıldı.

 “MERSİN’DE 50 BİN İNSANIMIZI DEPREMLER KONUSUNDA BİLGİLENDİRDİK”

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) olarak Türkiye’de yaşanan son Elazığ, Manisa depremleri ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini etkileyen İran depreminin ardından sosyal ve eğitim çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade eden AKUT Mersin Ekip Lideri Doğan Göktekin, “İnsanlara deprem kuşağında yer alan bir ülkede yaşamanın gerçekleri ve bu yaşanabilecek bir deprem sırasında ve sonrasında nasıl ayakta kalmaları gerektiğine ilişkin bilgiler veriyoruz. Çünkü afet sırasında ve sonrasında en fazla ihtiyaç duyduğumuz etken hızlı kriz ve risk yönetimi yapabilen insanlardır. Bu kapsamda AKUT’un Mersin ekibinin kuruluşundan bugüne kadar düzenlediğimiz sosyal eğitim etkinlikleriyle Mersin’de yaklaşık 50 bin insanımızı depremler konusunda bilgilendirdik. Özellikle okul çağındaki öğrencilerin eğitimine büyük önem veriyoruz. Düzenlediğimiz eğitim seminerleri ile hayatının başlangıcında olan çocuklarımızı ileriki yaşlarında maruz kalabilecekleri afetlere karşı hazırlanmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

Sayapark AVM Zemin katında yer alan sergi alanında açılan fotoğraf sergisi 7 Mart 2020 Cumartesi gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. (Haber Merkezi)