ÇBK kendini yaktı..! | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK kendini yaktı..!

Turuncu mavili ekip, mutlak kazanması gereken maçta, kendi hataları yüzünden İzmit Belediyesi’ne yenilerek, Play-Off şansını zora soktuğu gibi, tehlikeli bölgeden de kurtulamadı: 63-67..

ÇBK kendini yaktı..!


Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Belediyesi, İzmit Belediyesi’ne yenilerek hem Play-Off şansını zora soktu hem de tehlikeli bölgede kaldı..

Rakibi karşısında oyuna hızlı başlayan ÇBK daha ikinci dakikada Skyes, Bentley ve Gabi’nin basketleriyle 8-0’lık bir seri yakaladı. Daha sonra oyunda dengeyi kuran konuk ekip Sasa Cado, Courtneyl Willams ve Gamze Takmaz ile basketler bularak farkı eritmeye başlasa da 5. dakikaya 12-9 geçildi.

Çember altında Kristina ile etkili olan konuk ekip 8.52’de Williams’ın üç sayılık basketiyle ilk kez öne geçti:19-20. ÇBK buna Şevval Akalın’ın üçlüğüyle karşılık vererek, ilk periyodu 22-20 önde kapamayı başardı.

İkinci periyotta iki takımda savunmasını sertleştirince skor bulmakta zorlandı.

Turuncu mavililer bu periyotta çok top kaybı yapıp, hücumdan da boş dönünce 15. dakikaya 26-27 konuk ekibin üstünlüğüyle geçilse de, ilk yarı sonunda iki takımda soyunma odasına 33-33’lük eşitlikle gitti.

Üçüncü periyota Sasa Cado’nun üç sayılık basketiyle başlayan İzmit Belediyesi üstünlüğü ele geçirdi. ÇBK’da özellikle guardların çok top kaybı yapması ve oyunu yönlendirememesi sonucu 25. dakikayı da  37-30 önde geçen konuk ekip karşısında  ÇBK 26. dakikada Bentley’in üçlüğüyle skoru eşitledi:40-40..

Bu dakikadan sonra 10-4 skor üstünlüğü yakalayan İzmit Belediyesi final periyoduna 44-50’lik skor avantajıyla girmeyi başardı.

Son periyot oldukça çekişmeli geçti. Mersin ekibi bir ara farkı iki sayıya kadar indirse de üst üste top kayıpları sonucu son iki dakikaya 10 sayı farkla yenik girdi. Son iki dakikadaki çaba rakibini yakalamaya yetmeyince ÇBK parkeden 63-67’lik yenilgi ile ayrıldı.

İzmit Belediyesi’nden Courtney Williams 27 sayı 12 ribauntla takımının maçı kazanmasında en önemli isim olurken, Mersin’de Lara Sanders’in 12 sayı 14 ribaundu sonucu değiştirmedi. Bunu yanında rakibin Türk oyuncuları 20 sayı üretirken, ev sahibi ekipte dört Türk oyuncu 6 sayıda kaldı..!