Yüreğimiz yandı: 33 şehit | Güney Gazetesi Mersin

Yüreğimiz yandı: 33 şehit

Suriye’nin İdlib kentindeki Türk askerlerine düzenlenen hava saldırısında 33 Mehmetçik şehit oldu. Şehitlerden Mersinli olan 3 askerin ailelerine acı haber ulaştırıldı. Ailesi Toroslar’da ikamet eden Astsubay Çavuş Mehmet Muhammed Akay, Erdemli’de oturan Uzman Çavuş İbrahim Tüzel ve Silifke’de ikamet eden Piyade Uzman Çavuş Osman Ak’ın şehadet haberleri yetkililer tarafından verildi. Acı haberle yıkılan aileleri yakınları ve yetkiler teskin etmeye çalıştı.

Yüreğimiz yandı: 33 şehit


AMBULANSTA GÖREVLİ DOKTOR DA GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden Astsubay Çavuş Mehmet Muhammed Akay'ın şehadet haberi, Toroslar ilçesindeki ailesine ulaştırıldı.  

Şehadet bilgisinin ardından Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, beraberinde Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve askeri yetkililerle birlikte, baba Osman Akay'ın çalıştığı Kurdali Mahallesi'ndeki tekstil atölyesine gitti. Şehidin babasına, evladının şehadet haberi çalıştığı iş yerinde verildi. Şehit babası aldığı acı haberle büyük üzüntü yaşarken, iş yeri çalışanları da gözyaşına boğuldu. Bu sırada ambulansta görevli doktor da gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehidin annesi Kezban Akay ise evladının şehit haberini, Selçuklar Mahallesi'ndeki babasının evinde askeri yetkililerden öğrendi. Acılı anne gözyaşlarına boğulurken, eve Türk bayrağı asıldı. Şehidin fenalaşan babaannesi Hatice Akay, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Ailenin 2 çocuğundan biri olan 21 yaşındaki şehidin, göreve başlayalı henüz bir ay olduğu öğrenildi.

Şehit Astsubay Çavuş Akay’ın cenazesi bugün Muğdat Camii’nde öğle namazını müteakip düzenlenen törenin ardından Mersin Şehitliğinde son yolculuğuna uğurlanacak.

 

 

ERDEMLİLİ ŞEHİT BABASI: OĞLUM 'ŞEHİT OLMAYA GİDİYORUM' DİYEREK GİTTİ

Aynı saldırıda şehit olan Çavuş İbrahim Tüzel'in Erdemli ilçesindeki ailesine de acı haber verildi.

Erdemli Kaymakamı Avni Kula ile beraberindeki heyet, acı haberi şehidin Alibeyli Mahallesi'nde oturan babası Şuayip ile annesi Gülten Tüzel'e verdi. 7 kardeş olduğu öğrenilen Tüzel'in babaevine, Türk bayrakları asıldı. Oğluyla son görüşmesini anlatan baba Şuayip Tüzel, "Telefonla evvelki gün görüştüm. 'Oğlum nasıl durum' dedim, 'baba çevremizi devamlı bombalıyorlar, 1,5 - 2 kilometre kenarları bombalıyorlar devamlı' dedi. Geçen izinden dönerken de 'baba ben gidiyorum, şehit olacağım' dedi bana" şeklinde konuştu. 

Şehit annesi Gülten Tüzel de oğluyla yüz yüze en son 3 Şubat'ta görüştüğünü belirtti. Şehit evine Türk bayrağı asılırken, Kur'an-ı Kerim okunup tüm şehitler için dualar ediliyor. Şehit Uzman Çavuş İbrahim Tüzel'in cenazesi bugün saat 10.00’da Erdemli Ulu Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

 

 

“TATLI KUZUM BEN SENİN BÖYLE Mİ HABERİNİ ALACAKTIM!”

Şehitlerden Piyade Uzman Çavuş Osman Ak’ın Silifke ilçesindeki ailesine acı haberi Kaymakam Ersin Emiroğlu verdi.

İlçenin Yeğenli Mahallesi'nde ikamet eden aileye oğulları Osman Ak’ın şehadet haberi Kaymakam Ersin Emiroğlu, Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Bülent Keskinsoy ve İlçe Emniyet Müdürü Ali Kemal Arda tarafından verildi. 

Şehidin annesi Meral Ak ve babası Muhammet Ak, şehadet haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Şehidin annesi Meral, babası Muhammet ve dedesi Hıdır Ak'ı, Kaymakam Ersin Emiroğlu, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teselli etti. 

Oğlu ile en son 1 hafta önce görüntülü konuştuğunu dile getiren anne Meral Ak, “Tatlı kuzum, ben senin böyle mi haberini alacaktım” diyerek feryat etti.

Şehit Osman Ak’ın bekar olduğu, ağabeyi Coşkun Ak’ın da Ankara’da Uzman Çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi. 

Türk bayrakları ile donatılan şehidin evinde Kur'an-ı Kerim okunup tüm şehitler için dualar edildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Osman Ak’ın cenazesi bugün öğle namazını müteakip Göksu Anıt Meydanı’nda düzenlenecek törenin ardından sonsuzluğa uğurlanacak. (İHA)