Çamsarı: Saldırılar tesadüf değil | Güney Gazetesi Mersin

Çamsarı: Saldırılar tesadüf değil

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, İdlib’te yaşananların kısıtlı bir bölgenin sorunu olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. İdlib’de büyük ülkelerin önceden beri planladığı ve adım adım gidilen bir proje olabileceğini anlatan Çamsarı, “Çünkü dünyada hiçbir şey tesadüf değil. Bunun da tesadüf olmadığına inanıyorum; bizim füze sistemimizin kurulmasının gecikmesinden tutun da patriotların satılmamasına kadar” dedi.

Çamsarı: Saldırılar tesadüf değil


Hasan KÜÇÜK

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Sosyal İnovasyon İçin Kentsel Yeşil Alanlar Projesinin tanıtım toplantısında, İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında 33 askerin şehit olmasını değerlendirdi.

Konuşmasına, “Dün yüreğimiz 33 parça oldu” diyerek başlayan Çamsarı, “İdlib’de hava saldırısında 33 askerin şehit olduğunu hatırlatarak bir o kadar da yaralı asker olduğunu söyledi. İlin ileri gelenleriyle de istişare ettiklerini ve Hatay’daki meslektaşı ile konuştuğunu anlatan Çamsarı, “Bizim özellikle Onkoloji Hastanesi başta olmak üzere yatak konusunda gerektiğinde yardımcı olabileceğimizi ve bu konuda gönüllü olduğumuzu söyledim. Oradaki yavrularımızın herhangi bir yarasına derman olabilirsek bu bizim için en azından ufak bir teselli olacak” dedi.  

“BU İŞİN DOSTULĞU FİLAN YOK GÜÇLÜ OLMALIYIZ”

İdlib’de yaşananların İdlib özelinde kısıtlı bir bölgenin sorunu olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Çamsarı şöyle devam etti: “Belki de büyük ülkelerin önceden beri planladığı ve adım adım gidilen bir proje de olabilir. Çünkü dünyada hiçbir şey tesadüf değil. Bunun da tesadüf olmadığına inanıyorum; bizim füze sistemimizin kurulmasının gecikmesinden tutun da patriotların satılmamasına kadar. Neticede şu süreç bize gösterdi ki, bu milletin bu milletten başka dostu. Biz güçlü olmazsak, etrafımıza kuzgunlar, leş yiyiciler birikecek ve bundan zerre de gocunmayacaklar; 33 yiğidimizin ömrüne son verirken de zerre düşünmeyecekler. Bu işin dostluğu falan yok. Biz güçlü olmalıyız.”