Şair Hasan Hüseyin şiirlerle anıldı | Güney Gazetesi Mersin

Şair Hasan Hüseyin şiirlerle anıldı

Şair Hasan Hüseyin şiirlerle anıldı


ESRA ŞASİ YAĞMUR

Türk şiirinin büyük isimlerinden Hasan Hüseyin Korkmazgil, ölümünün 36. Yıldönümünde Mersin’de şiirlerle, şarkılarla anıldı. Anma programına sağlık sorunları nedeniyle katılamayan eşi Azime Korkmazgil, ozanın şiirlerinin yazıldıkları dönemden çok günümüzde güncellik taşıdığını söyledi.

1950’lerde başladığı şiir serüvenini vefat ettiği 1984 yılına kadar sürdüren, serbest nazımla, coşkulu bir lirizmle yazdığı şiirleriyle toplumsal gerçekçi edebiyatın önemli isimlerinden biri olan şair Hasan Hüseyin Korkmazgil, vefatının 36. Yıldönümünde Mersin’de bir grup şiir sever tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Etkinliğe, şairin eşi Azime Korkmazgil’in de katılması planlamıştı ancak Korkmazgil sağlık sorunları nedeniyle Mersin’e gelemediği için bir mesajla duygularını paylaştı.

Azime Korkmazgil mesajında,  “Ozan Hasan Hüseyin'i yitirdiğimiz günün 36. yıldönümünde, kendimi sizlerle bir arada hissediyorum… Gürün'de,  4 Mart 1927'de dünyaya merhaba demiş olan Ozan'ı, bu kez 93. yaşıyla, aramızda sayacağız. Hasan Hüseyin;  güzel ve yetkin Türkçesiyle ve haklı bir öfkeyle yazdığı tüm ürünleri ile;  bugün, dünden daha çok aranmakta.. Dahası, özlenmektedir... Kıvanç verici olmakla birlikte; O'nun şiirleri, ne acıdır ki, yazıldıkları dönemden daha fazla çağımızda  güncellik taşımaktadır ve daha sıcak bir dirilikle dolaşımdadır” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte, şairin Azime Korkmazgil’e gönderdiği mektupları tiyatro oyuncusu Başak Karatepe okudu.  Baha Akıner, Hakan Erendor, Banu Irmak ve Nuray Öngenç hem şairin hayatından kesitler anlattı, hem şiirlerinden örnekler sundu.

Oğuz Göl, Cihat Arslan ve Tolga Üçyıldız da, Hasan Hüseyin’in şiirlerinden bestelenen şarkılardan oluşan bir dinleti sundu.

Etkinlik sonunda Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Dilek Çakır, katılımcılara teşekkür etti ve birer adet çiçek sundu.