Grup Yorum’a ses oldular | Güney Gazetesi Mersin

Grup Yorum’a ses oldular

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, açlık grevinde olan Grup Yorum üyelerinin taleplerinin kabul edilmesi için basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Grup Yorum’un kurucu üyelerinden Serdar Keskin ve sanatçı Metin Kahraman da destek verdi.

Grup Yorum’a ses oldular


ESRA ŞASİ YAĞMUR

Açlık grevinde olan Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek ve Helin Bölek’e destek için Mersin Emek ve Demokrasi Platformu basın açıklaması gerçekleştirdi. Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen platform üyeleri Grup Yorum üyelerinin taleplerinin kabul edilmesi ve açlık grevinin biran önce sonlandırılması için çağrıda bulundu.

Platform adına açıklamayı okuyan SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, “Ülkemizde Grup Yorum Üyeleri 35 yıldır halkın türkülerini söylemeye devam ediyor. Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek 253, Helin Bölek 250 gün olmak üzere çok uzun süredir açlık grevindeler. Kendilerine ve türkülerine özgürlük dışında bir talepleri olmayan grubun taleplerinin bir an önce kabul edilmesi ve grup üyelerinin eylemlerini sonlandırması için biz tüm kamuoyunu ve yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

253 gündür açlık grevinde olan grup üyelerinin açlık grevlerinin sonlandırsalar bile ciddi sağlık sorunları yaşayacaklarını dile getiren Yılmaz Bozkurt, “Bugünden sonra aç kalacakları her gün yaşamlarının tehlikeye girmesine neden olacaktır. Oysa açlık grevine katılan kişi ya da kişiler bu eylemi ölmek için değil, topluma bir mesaj vermek için yaparlar. Grup Yorum’un mesajı da özgürce türkü söylemek, kendi öykülerini türkülerle dillendirmek ve konserlerinin yasaklanmasını önlemektir” diye konuştu.

SANATÇILARDAN DESTEK

Açıklama sonrasında Grup Yorum’un kurucu üyelerinden Serdar Keskin ve sanatçı Metin Kahraman seslendirdikleri şarkılarla açlık grevinde olan İbrahim Gökçek ve Helin Bölek’e destek verdiler. Öte yandan şair yazar Adil Okay, Grup Yorum üyelerinin taleplerine dikkat çekmek için İnsan Hakları Derneği’nde 1 günlük açlık grevine başladı.