Teknopanel enerjisini güneşten alıyor | Güney Gazetesi Mersin

Teknopanel enerjisini güneşten alıyor

Teknopanel çatısına kurduğu 1.7 MW gücünde güneş enerji panelleriyle enerjisini güneşten alıyor.

Teknopanel enerjisini güneşten alıyor


Sandviç panel ve EPS ürünleri üretimi ve satışı sektöründe faaliyet gösteren Teknopanel, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde (MTOSB) bulunan 34 bin metrekarelik fabrikasının çatısına kurduğu 1.7 MW gücünde güneş enerji santraliyle kendi enerjisini kendi üretiyor.

2017 yılında fabrika çatısının 12 bin metrekarelik yüzeyini GES ile buluşturan Teknopanel, MTOSB içerisinde temiz enerji ile tanışan ilk fabrika olarak farkındalık yarattı. Teknopanel çatısında bulunan 6 bin 460 güneş paneliyle kurulan toplam 1.7 megavat(MW) kurulu gücü sahip güneş enerji santraliyle yılda 2.414.000 kilovatsaat elektrik üretiyor.

“DOĞANIN GÜCÜNÜ KULLNIYORUZ”

Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, 2017 yılından bu yana çatılarına kurdukları güneş enerji santralinden elektrik enerjilerini karşıladıklarını anlattı. Proje hakkında detaylı bilgi veren Kahveci, “Proje büyüklüğü 1.7 MW olan GES tesisimizde 63 adet inverter bulunmakta. 2017 yılından bu yana kendi enerjimizi kendimiz üretiyoruz. Yıllık ortalama 2. 414.000 kilovatsaat elektrik üretimimiz bulunmakta. Güneşten gelen enerjiyi fotovoltaik modüllerin ve diğer ekipmanların kurulumu sayesinde elektrik enerjisine çeviriyoruz. Süreklilik arz eden doğal süreçlerden elde edilen enerjiyi, üretim hatlarımıza yansıtarak doğanın gücünü kullanıyoruz. Üretimdeki en önemli maliyet kalemlerinden biri olan enerji giderinden tasarruf ediyor, dışarıya bağımlılığı azaltıyor, milli ekonomiye katkıda bulunuyoruz” dedi.

 

“GÜNEŞ ENERJİSİ İNSANOĞLUNUN TÜKETEMEYECEĞİ KADAR FAZLA”

 Mersin’in yılın neredeyse tamamında güneş alan bir kent olduğunu anımsatan Kahveci, “Kentimizin bize verdiği bu imkanı en iyi şekilde kullanmak zorundayız. Yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisinin insanoğlu tarafından tüketilmesi mümkün değil. Elektrik enerjisi, doğada bol ve sürekli olan güneş ışınlarının fotovoltaik güneş pillerinin üzerine güneş ışınlarının düşmesi ile üretilir. Biz Teknopanel olarak uzun süren incelemelerimiz sonrasında gelecek nesillerin enerji ihtiyacını karşılayabilmek ve çevreye verilen zararı en aza indirgemek için tesisimizin çatısında boş duran alanlara GES kurdurduk ve diğer fabrikalarımıza da kurmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)