ÇBK Rusya’ya yaralı gitti! | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK Rusya’ya yaralı gitti!

Maça iyi başlayan ev sahibi ekip ilk periyodu 26-21 önde geçti. İkinci periyotta ÇBK skor bulmakta zorlanınca soyunma odasına 15 farkla yenik gitti:45-30.. Turuncu mavililer ikinci yarıda toparlansa da aradaki farkı eritmeyi başaramadı ve sahadan yenik ayrıldı.

ÇBK Rusya’ya yaralı gitti!


Hasan Küçük

Çukurova Basketbol Yenişehir Belediyesi deplasmanda Fenerbahçe Öznur Kablo’ya konuk oldu.

Maça Fenerbahçe hızlı başladı. Elizabet Williams ve  Zandallasini ile etkili olan  ev sahibi ekip, ilk dakikalarda öne geçse de , ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi  rakibine  Sykes, Lara Sanders ve Lavender ile karşılık verdi. İlk periyot 26-21 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle  sona erdi.

İkinci yarıya iyi başlayan  ÇBK   bir ara farkı 2 sayıya kadar indirdi:31-29… Daha sonra oyunda kontrolü ele geçiren rakibi karşısında  skor bulmakta güçlü çekince ilk yarı sonunda soyunma odasına 15 sayı farkla yenik girdi:45-30..

Üçüncü çeyrekte toparlanan ÇBK, rakibini sert savunması ile durdururken,  Sykes, Lara Sanders ile  skor üretmeye başladı. Buna Gabi de eklenince,   Mersin ekibi  bu çeyrekte  rakibine  17-14’lük  üstünlük sağlasa da , final periyoduna  Öznur Kablo Fenerbahçe  12 sayılık skor avantajıyla girmeyi başardı:59-47..

Son periyotta farkı kapatmayı amaçlayan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi , Laura Sanderzs ve Lavender ile pota altında etkili olmaya başlasa da Fenerbahçe rakibine Stokes ve Olcay Çakır ile karşılık vererek aradaki farkı korumayı başardı ve maçtan 76-63 galip ayrıldı.

Fenerbahçe’den Elizabeth Williams  19 sayı ile maçın en skorer ismi olurken,  Stokes  12 sayı 10 ribauntla double double yaptı,

Çukurova Basket’te  Sykes  16 sayı ile tamımın en skorer ismi olsa da  2 sayılık atışlarda 5/15 3 sayıda ½, faul çizgisinden de 3/6 gibi düşük yüzdeyle oynaması  yenilgide önemli etkenlerden biriydi…Gabi de 12 sayı ile çift haneli skora ulaşırken, Lara Sanders 10 sayı 10 ribauntla double double yapsa da  maçı kazanmaya yetmedi..