“Karboğazı projesi hizmete girmeli” | Güney Gazetesi Mersin

“Karboğazı projesi hizmete girmeli”

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) yöneticileri, kayak turizmi açısından Türkiye’nin en uygun bölgelerinden olan Karboğazı’nı ziyaret etti. Bölgedeki son durumları inceleyen MESİAD Başkanı Hasan Engin, Karboğazı turizm ve kayak merkezi projelerinin bir an önce amacına uygun bir şekilde hizmete girmesi gerektiğini söyledi.

“Karboğazı projesi hizmete girmeli”


Ziyarette konuşan Başkan Engin, Karboğazı turizm ve kayak merkezi projelerinin bir an önce amacına uygun bir şekilde hizmete girmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Burada yerel yöneticilerin ve hükümetimizin de desteğini bekliyoruz. Çukurova Havalimanı’nın bitmesiyle beraber, özellikle bölgesel bir kayak tesisi olmasını da istiyoruz. Burada muhteşem bir kar kalitesi var, uzun süre kalan bir kar var. Bölge turizm tesislerine çok uygun. Özellikle spor alanları, Rehabilitasyon Merkezleri, Sanatoryum Merkezleri bakımından çok önemli. 1400-2000 kot arasında 6 adet kayak pistleri yapılabilir, teleferik olabilir."

"MERSİNLİLER BU PROJELERE DESTEK OLMALI”

Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Projesi hakkında da konuşan Engin şunları kaydetti: “Proje için özellikle tahsis edilmiş bir alan, binlerce dönümlük alanımız var. Bölgesel Çukurova Havalimanı'na da çok yakın bir bölge. Bakir bir sahili ve plajı var. MESİAD olarak iki üç defa bölgeye ziyaret ettik. Hatta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da burada açılışa katılarak, temel atma töreni yaptı. Tahsis sahiplerinin bir an önce gelmesini eğer gelmezlerse de yerel turizmci şirketlere, yerel yatırımcılara tahsis edilmesini istiyoruz. Hatta yabancı yatırımcılara da tahsis edilmesini istiyoruz. Başka bir alanımız yok, eğer turizmi savunuyorsak, Mersinliler bu projelere sahip çıkmalıdır. Yerel yöneticiler, Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de buna öncülük etmelidir. MESİAD olarak bunu yıllardan beri dile getiriyor ve projelere sahip çıkıyoruz. Çoğu projeler gerçekleşti, çoğu da gerçekleşme aşamasında. Bunların da yatırıma dönüşmesini ve bölge ekonomisinin hizmetine sunulmasını bekliyoruz." (Haber Merkezi)