Anamur’da “El Emeği Ürünleri Pazarı” açıldı. | Güney Gazetesi Mersin

Anamur’da “El Emeği Ürünleri Pazarı” açıldı.

Anamur’da “El Emeği Ürünleri Pazarı” açıldı.


Anamur Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın talimatı ile açılması planlanan “El Emeği Ürünleri Pazarı” faaliyete geçti. Şehit Şükrü Ünlü pazar yerinde halka açılan, vatandaşların özellikle öğle saatlerinde rağbet gösterdiği el emeği ürünleri pazarının ilk ziyaretçilerinden birisi ise Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç oldu.

Kadınların ekonomiye katılmasının önemine dikkat çeken Başkan Kılınç “Gazi Mustafa Kemal’in de belirttiği gibi dünyada her şey kadının eseridir ve  Türk Kadınları  değerlidir. Bizde Anamur Belediyesi olarak Gazi Mustafa Kemal’in yolundayız. Bu bağlamda kadınlarımızı ekonomiye kazandırmak amaçlı böyle bir projeyi faaliyete geçirdik. Ev hanımları burada kendi el emeklerini satışa sunuyorlar, bu şekilde hem ev ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyorlar. “ dedi.

Başkan Kılınç el emeği ürünleri pazarında ürünlerini satmak isteyen kadınların Belediye Hizmet binasına başvuru yapabileceğini belirtti.

El yapımı bebek kıyafetleri,  kıyafetler, ev eşyaları, çeyizlik eşyalar ve yemek çeşitlerinin satışa sunulduğu pazarın her Perşembe açık olacağı bildirildi. (Haber Merkezi)