Ali Tezel Mersin’e gelecek | Güney Gazetesi Mersin

Ali Tezel Mersin’e gelecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) işbirliğinde düzenledikleri ‘Bordrolama’ eğitiminde yaptığı konuşmada 12 Mart’ta Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel’i Mersin’e getirecekleri müjdesini verdi.

Ali Tezel Mersin’e gelecek


Hasan KÜÇÜK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi tarafından Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) işbirliğinde 50 firma yöneticisine ‘Bordrolama’ eğitimi verildi. AKİB eğitim salonunda düzenlenen eğitimin açılışına Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, MBB Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada ve firma yöneticileri katıldı.

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Kariyer Merkezi’ni kurarken iş gücü piyasasının neler olduğu ve beklentilerle ilgili bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Bununla ilgili Kasım ayında Türkiye’nin en büyük zirvelerinden bir tanesini gerçekleştirdiklerini ifade eden Özada, “Ocak ayından itibaren etkinlikleri planlama konusunda çalışmalar yaptık ve firma temsilcilerine hangi eğitimi düzenleyelim diye soru sorduk. En fazla talebin bordrolama eğitimi olduğunu gördük ve bugün böyle bir program düzenledik” dedi.

Kariyer Merkezi olarak iş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere yönelik profesyonel hizmetlerimiz devam ettiğini ifade eden Özada, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Öncelikle dijital bir sistemi ortaya koyduklarını anlatan Özada, “Bundan önce Mersin Büyükşehir Belediyesinde başvuru yapmak isteyen arkadaşların CV’leri manüel ortamda alınırdı. Ama biz bunu dijitale taşıdık. İkinci ve çok önem verdiğim organizasyonumuzda Mersin Büyükşehir Belediyesinde staj yapma zorunluluğu olan arkadaşlarımız için yine manuel sistemle ilgili bir çalışma yaptık. Üniversite öğrencilerin online staj başvurusu yapabildiği bir modül gerçekleştirdik” dedi.

 

“SOSYAL GÜVENLİK UZMANI ALİ TEZEL’İ MERSİN’E GETİRECEĞİZ”

Mart ayında yapacakları bir organizasyonun müjdesini veren Özada, “12 Mart 2020 tarihinde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda Dört Nokta Sıfır İstihdam Teşvikleri, SGK İş Hukuku kapsamında bir program gerçekleştireceğiz. Üç tane programımız ve konumuz var. Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel’i Mersin’e getiriyoruz. İlk başvuruları da buradaki arkadaşlarımız yapsın istedim. Çok kısıtlı kontenjanımız olacak. Ali Tezel’in yanında İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik alanındaki değişikleri göreceğiz. Bunun dışlında Serdar Aday istihdam teşvikleri konusunda çok büyük bir kuruluşun sahibi. Kendisi de istihdam teşvikleri konusunda tamamlayıcı bir eğitim verecek. Ve üçüncü oturumda da ‘Ali Tezel’e soru sor’ etkinliği yapacağız. Bu etkinliği kurgularken de konuşmalar birer saat olacak. Son oturumda soru sor etkinliğinde yine aynı şekilde olacak” şeklinde konuştu.

Özada Nisan ayında da Kongre Merkezi’nde turizmle ilgili bir program yapacaklarını söyledi.

 

ÖZDEMİR: “HER ZAMAN İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir ise Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in üzerinde durduğu önemli konulardan bir tanesinin Kariyer Merkezi olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Serkan Bey gibi konusunda uzman bir kişiyi bu göreve getirdi. Biz alt ve  üst yapı yaparken bile buradaki vatandaşlarımızla işbirliğine her zaman hazırız. Güzel bir eğitim olsun istiyoruz, umarım sizlere de faydalı olur. Dışlarda tanıştığım kadarıyla birçok büyük firmanın profesyonel yöneticileri burada. İnşallah bu eğitimde hayırlı olur” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İş ve SGK Uzmanı Öznur Gür tarafından Bordro ve Bordro Uygulamaları konusunda eğitim verildi.

Eğitim sonunda ise katılımcılara belgeleri verildi.