Çukurova’nın rakibi Castors Braine | Güney Gazetesi Mersin

Çukurova’nın rakibi Castors Braine

Çukurova Basketbol Castors Braine’yi ağırlayacak. Saat 18’de başlayacak müsabaka Servet Tazegül’de oynanacak. Avrupa’da hiçbir iddiası bulunmayan temsilcimiz galibiyetle ayrılarak basketseverleri mutlu etmek istiyor.

Çukurova’nın rakibi Castors Braine


Hasan Küçük

Çukurova Basketbol Yenişehir Belediyesi, Euroleague Kadınlar A Grubu’nda Belçika temsilcisi Castors Braine’yi konuk edecek. Saat 18.00’de başlayacak mücadele Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak.

AVRUPA’DA 2 MAÇI KALDI

Avrupa’da çıktığı 12 maçta 2 galibiyet 10 mağlubiyet alan Çukurova Basketbol Yenişehir Belediyesi, evinde Castors Braine’yi ağırlayacak. Avrupa’da hiçbir iddiası bulunmayan Mersin temsilcisi, kalan 2 Avrupa maçından en iyi sonucu almak istiyor. Bugün Castors Braine’yi ağırlayacak Çukurova Basketbol, yapacağı antrenmanın ardından maç saatini beklemeye başlayacak. Koç Ceyhan Yıldızoğlu’nun takımda az süre alan isimlere forma şansı tanıyarak tecrübe edinmelerini sağlaması bekleniyor.

12 MAÇTA 2 GALİBİYET ALDI

Avrupa’da bu sezon 12 maça çıkan Çukurova Basketbol Yenişehir Belediyesi’nin aldığı sonuçlar şöyle: “ÇKB Mersin Yenişehir Belediyesi 53-69 Nadezhda Orenburg, ÇKB Mersin Yenişehir Belediyesi 86-81 Reyer Venezia, ZVVZ USK Praha 82-28 ÇKB Mersin Yenişehir Belediyesi, ÇKB Mersin Yenişehir Belediyesi 60-55 TTT Riga, Bourges Basket 92-62 ÇKB Mersin Yenişehir Belediyesi, Castors Braine  90-59 ÇKB Mersin Yenişehir Belediyesi, ÇKB Mersin Yenişehir Belediyesi 56-112 UMMC Ekaterinburg, Nadezhda Orenburg 74-64 ÇKB Mersin Yenişehir Belediyesi, Reyer Venezia 70-61 ÇKB Mersin Yenişehir Belediyesi, ÇKB Mersin Yenişehir Belediyesi 50-109 ZVVZ USK Praha, TTT Riga  83-51 ÇKB Mersin Yenişehir Belediyesi, ÇKB Mersin Yenişehir Belediyesi 50-88 Bourges Basket.”

“2 FORMALİTE MAÇIMIZ KALDI”

Oynayacakları Castors Braine maçı öncesinde açıklamalarda bulunan Çukurova Basketbol Yenişehir Belediyesi Baş Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, ellerinden gelenin en iyisini yapmak için maça çıkacaklarını belirtti. Yıldızoğlu, “Biz Euroleague genç oyuncularımızın deneyim kazanması ve Türk futboluna değer katmak açısından katılma kararı aldık. Biliyorsunuz çok genç bir takımla katıldı. Her şey istediğimiz gibi gitmedi. 2 tane uzun oyuncumuzun sakatlığının iyileşmemesi sebebiyle hem lige hem Avrupa’ya kötü başladık. Uzun süre oyuncunun sakatlığının iyileşmesini bekledik. Dar rotasyonda oynarken Coffey sakatlandı. Dolayısıyla planlamada hata yaptık. Belli bir süre sonra da Avrupa maçlarını sakatlıklar artmasın diye rölantiye aldık. Sonuç olarak da bu arenada iyi başladık lakin devamını getiremedik. 2 tane formalite maçı kaldı. Elimizden geleni yapacağız” sözlerini kullandı