Gözünü yeni pazarlara dikti | Güney Gazetesi Mersin

Gözünü yeni pazarlara dikti

Kuzeymak Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Karahasanoğlu, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde yaptıkları 1 milyon dolarlık yeni fabrika yatırımlarıyla ihracatta yüzde 15, istihdamda ise yüzde 20 artış hedeflediklerini söyledi. Karahasanoğlu, yüzde 15 olan kadın istihdam oranlarını da arttırarak, üretim hattında daha fazla kadının maharetli ellerinden faydalanmayı amaçladıklarını belirtti. Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihracat gerçekleştirdiklerini bildiren Karahasanoğlu, 2020 yılında özellikle Balkan ve Avrupa ülkelerinde yeni pazarlara açılmayı hedeflediklerini söyledi.

Gözünü yeni pazarlara dikti


 

Yasemin TOKLUCU / ÖZEL RÖPORTAJ

Kuzeymak Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Karahasanoğlu; ithalat, satış-pazarlama ve teknik servis faaliyetlerine 2002 yılında, üretim faaliyetlerine ise 2009 yılında vakum tüplü güneş enerjisi sistemleri ile başlayan firmalarının, Türkiye’deki güneş enerjisi sektörünü vakum tüp teknolojisi ile tanıştıran ilk firma olduğunu söyledi.

 

“ÜRÜN GAMINI HER GEÇEN YIL ZENGİNLEŞTİRİYOR”

Karahasanoğlu, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarındaki potansiyeli ve bununla birlikte müşteri ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak ürün gamını her geçen yıl zenginleştirdiklerini ifade etti. 2009 yılından itibaren vakum tüplü güneş enerjisi sistemlerinin, 2015 yılından itibaren ise ısıtma sektöründe yer alabilecek diğer ürünlerin üretimi ile ürün çeşitliliğini 6 ayrı kategoride topladığını bildirdi.  Karahasanoğlu, vakum tüplü güneş enerji sistemlerinden oluşan ürün grubunu, boyler, ekoboyler ve otomatik/manuel kalorifer kazanları ile de zenginleştirdiklerini ifade etti.

 

“İTHAL ETTİĞİMİZ ÜRÜNLERİ ÜRETMEYE BAŞLADIK”

2009 yılından itibaren vakum tüplü güneş enerjisi sistemlerini üreten Kuzeymak, 2015 yılında ürün gamına katı yakıtlı-kuzineli kaloriferli sobalarını da eklediklerini bildirmiştir. Karahasanoğlu, 2009 yılında Tırmıl Sanayi Sitesi’nde 7 bin metrekare kapalı alandan oluşan ilk fabrikalarını kurduklarını aktardı.

 

“1 MİLYON DOLARLIK YENİ YATIRIM”

Karahasanoğlu, 1 milyon dolarlık yatırım ile Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde 5 bin metre kare kapalı, 8 bin metrekare açık alana sahip yeni fabrikalarına taşındıklarını söyledi. Karahasanoğlu, yeni yatırımları ile birlikte ihracatta yüzde 15 artış hedeflediklerini bildirdi. 30 mavi, 10 beyaz yakadan oluşan çalışan sayılarında ise yüzde 20 artış hedeflediklerini kaydeden Karahasanoğlu, yüzde 15 olan kadın istihdam oranlarını da arttırarak, üretim hattında daha fazla kadının maharetli ellerinden faydalanmayı amaçladıklarını belirtti.

 

“TÜRKİYE GENELİNDE 400 BAYİMİZLE HİZMET VERİYORUZ”

Firmalarının ana üretim noktasının Mersin olduğunu ifade eden Karahasanoğlu, Mersin fabrikalarında üretimini gerçekleştirdikleri ürünleri, ürün gruplarına göre monte ya da demonte halde fabrika satış mağazalarına ve Kuzeymak bayilerine sevkini geçekleştirdiklerini söyledi.

İzmir-Seferihisar, Ankara, Gümüşhane-Kelkit, Trabzon illerinde, ayrıca Kıbrıs'ta Girne ve Lefkoşe'de olmak üzere 5 farklı noktada fabrika satış mağazalarının bulunduğunu anlatan Karahasanoğlu; ülkenin farklı il ve ilçelerinde de 400'e yakın bayisinin bulunduğunu bildirdi. Karahasanoğlu, fabrika satış mağazaları ve bayileri aracılığıyla da satış ve teknik servis hizmeti de sunduklarını kaydetti.

 

“YENİ PAZAR ARAYIŞINDA”

Üretime başladıkları yıldan itibaren parsiyel çapta Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihracat yaptıklarını belirten Karahasanoğlu, 2017 yılında ihracata ağırlık verme kararı ile üretim kapasitelerini yüzde 20 oranında artırdıklarını söyledi. Afganistan, Fas, Etiyopya, Kıbrıs, Azerbaycan, Suudi Arabistan ve Bulgaristan’a ihracat gerçekleştirdiklerini bildiren Karahasanoğlu, 2020 yılında özellikle Balkan ve Avrupa ülkelerinde yeni pazarlara açılmayı hedeflediklerini söyledi. Karahasanoğlu, bu hedef kapsamında üretim kapasitelerini yüzde 30 oranında arttırmayı istediklerini ifade etti.

 

“İHRACAT ODAKLI ÜRETİM YAPMAMIZIN MEYVELERİNİ 2020’DE TOPLAYACAĞIZ”

Türkiye’de son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar ve tüm zorlu piyasa koşullara rağmen ciro hedeflerini tutturduklarının altını çizen Çetin Karahasanoğlu, “İhracat odaklı üretim yapmamızın meyvelerini bu yıl toplayacağız. Bu sayede, bir sonraki yıl için büyüme hedefimizi yüzde 40 artıracağız” diye konuştu.

 

“TALEPLERE EN HIZLI ŞEKİLDE CEVAP VERİYORUZ”

Kuruldukları günden bu yana yatırımları ve teknoloji seçimleriyle sektörde emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Karahasanoğlu, şunları kaydetti:

“Firmamız lider ve yenilikçi özelliğini korumaktadır. Her faaliyetinde, seçici ve kaliteli çalışma prensibini esas almakta ve satış-pazarlama sürecinde müşterisine gösterdiği özeni, satış sonrasında da devam ettirerek kesintisiz hizmet anlayışına verdiği önemi ortaya koymaktadır. Müşterilerinin ihtiyaçlarını doğru tespit edip, beklentileri dikkate alarak en uygun ürün ve hizmet politikasını belirleyen Kuzeymak, taleplere en hızlı şekilde cevap vermektedir.”

 

“AR-GE ÇALIŞMALARIMIZI BİR ÜST SEVİYEYE TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ”

Karahasanoğlu, gelecek yıl için üretim kapasitesini, cirosunu artırma hedeflerinin yanında; devlet desteklerinden de daha fazla faydalanmayı ve milli ekonomiye daha fazla katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. AR-GE ve inovasyon çalışmalarının öneminin bilincinde bir firma olan Kuzeymak, geçtiğimiz yıllarda kurmuş oldukları proje ekibine farklı mühendislik alanlarında da kişileri dahil ettiklerinin bilgisini verdi. Karahasanoğlu, “Devlet desteklerinin, kurumsal kişiliklere bu tip bir kültür kazandırmak amacında olduğunun bilinciyle; öncesinde, mevcut ekibimizle yaptığımız AR-GE çalışmalarımızı, zenginleştirdiğimiz proje ekibimizle başka bir seviyeye taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

“HER MEVSİM HER YERDE İDEAL İKLİMİ SAĞLAYACAĞIZ”

Kuzeymak’ın; çalışanları, iş partnerleri için güven ortamı yaratmayı ve müşterileri ile olan ilişkilerinde ise bütünlük felsefesini temel aldığını vurgulayan Karahasanoğlu, "Standart ve mevzuatın olmadığı durumlarda, kendi standartlarımızı oluşturarak ilk olmayı sürdürmek, firmamızı bugünlere başarıyla taşıyan temel değerimizdir. Bu değerlerimizle var olabilmemizin sebebi, prensiplerimizle somutlaştırdığımız hayallerimiz ve firmamızı hayallerimize taşıyan vizyonumuzdur. Isıtma sektöründe dünya markası olma hedefimizde ilerlerken, sunduğumuz ürün ve hizmetler ile her mevsim her yerde ideal iklimi yaratmak amacındayız” dedi.