Türk Bayrağını yırtan Yunan milletvekiline tepki için Mersin’den Ankara’ya koşacak | Güney Gazetesi Mersin

Türk Bayrağını yırtan Yunan milletvekiline tepki için Mersin’den Ankara’ya koşacak

15 Temmuz şehitleri için 2018’de Mersin’den İstanbul’a 42 gün süren ‘Vefa Koşusu’ gerçekleştiren atlet Bekir Zengin, şimdi de AP’de Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekili Ioannis Lagos’a tepki için Ankara’ya kadar 500 kilometre koşacak.

Türk Bayrağını yırtan Yunan milletvekiline tepki için Mersin’den Ankara’ya koşacak


15 Temmuz şehitleri için 2018’de Mersin’den İstanbul’a 42 gün süren ‘Vefa Koşusu’ gerçekleştiren atlet Bekir Zengin, şimdi de AP’de Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekili Ioannis Lagos'a tepki için Ankara’ya kadar 500 kilometre koşacak. Zengin, 23 gün sürecek Ankara koşusuna 13 Mart’ta başlamayı hedefliyor. 500 kilometrelik koşuyu 4 Nisan’da tamamlamayı hedefleyen Zengin, Yunanistan Konsolosluk Ofisi önünde Türk bayrağı açarak, İstiklal Marşını okuyacak.

“YUNANLILARA HADLERİNİ BİLDİRMEK İSTİYORUM”

2018’de dönemin Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’dan Türk bayrağını alarak, tüm şehitler ve gaziler adına 15 Temmuz Vefa Koşusunu gerçekleştirdiğini anımsatan Zengin, “Şimdi de hedefim, tüm şehitler ve gaziler adına Yunan milletvekilinin Türk bayrağımıza yaptığı saygısızlık nedeniyle şehit ailelerimize özür olarak bir koşu gerçekleştirmek. Mersin’den Türk bayrağımızı valimizden alıp, 500 kilometre koşarak Ankara’ya Yunanistan Konsolosluğu önüne ulaşıp, Türk bayrağımızı açıp İstiklal Marşımızı okuyarak Yunanlılara haddini bildirmek istiyorum” dedi.

23 GÜNDE 500 KİLOMETRE KOŞACAK

Ankara koşusu için Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden destek isteyen Zengin, “Mersin il ve ilçe belediyelerine sesleniyorum; bu konuda desteklerini bekliyorum. 13 Mart’ta Mersin Valilik makamından çıkış yapmak istiyorum. 4 Nisan’da da Yunan Konsolosluğunun önüne ulaşıp, bayrağımızı açmak istiyorum” diye konuştu. Vefa Koşusunda tecrübe edindiğini belirten Zengin, “Mersin-Ankara koşumda günlük 25 kilometre yol kat ederek, toplamda 23 gün sürecek 500 kilometre koşacağım. Tahminimce 4 Nisan’da da konsolosluğun önünde olacağım” ifadelerini kullandı. (İHA)