"Epilasyon yaptırırken dikkatli olun" | Güney Gazetesi Mersin

"Epilasyon yaptırırken dikkatli olun"

Vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmak için en gelişmiş ve en etkili çözüm olan lazer epilasyon uygulayıcısı olan Özel Mersin Ortadoğu Hastanesinde görevli Uz. Dr. Aynur Adıgüzel, lazer epilasyon yaptırırken dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.




Vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmak için en gelişmiş ve en etkili çözüm olan lazer epilasyon uygulayıcısı olan Özel Mersin Ortadoğu Hastanesinde görevli Uz. Dr. Aynur Adıgüzel, lazer epilasyon yaptırırken dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu. “Saçlı deri, kaş, kirpik gibi en çok göze çarpan bölgedeki kılların normal ve yeterli olması kişinin psikolojik, sosyal ve seksüel durumu açısından önemlidir” diyen Adıgüzel, “Bununla birlikte bir bölgedeki kıl dağılımı ve yapısının normalden fazla olması da kişinin psikolojik durumunu etkileyerek sosyal iletişimini bozabilmektedir. İstenmeyen kılların başlıca nedenleri; hirsutiz ve hipertrikozdur. Hirsutizm, bayanlarda yüz ve gövdede erişkin erkeklerdekine benzer şekilde kıllarda artış olmasıdır. Hipertrikoz ise vücudun herhangi bir alanında kıl yoğunluğunun artmasıdır. Hirsutizm ve hipertrikoz olmasa bile istenmeyen kılların uzaklaştırılması düşüncesi, güzelleşmek isteyen bayanları binlerce yıldır çeşitli arayışlara yöneltmiştir” diye konuştu.

İstenmeyen kılların uzaklaştırılması için günümüz teknolojisinde en etkili yöntemin lazer epilasyon olduğunu kaydeden Adıgüzel, “Epilasyon yaptırırken dikkatli olun. Yaptırmadan önce lütfen bilgi alın. Lazer epilasyonunda kalıcı kıl kaybı oluşması kıl rengi, deri rengi, uygulama bölgesi ve kişisel özelliklere bağlıdır. Genellikle aşırı kıllanmada belirgin olarak kıl azalması 1-3 ay aralıklarla yapılan 5-7 lazer epilasyon seansından sonra elde edilir. Lazer epilasyondan sonra kıl sayısında azalma, kıllarda incelme, kıl renginde açılma ve kıl büyüme hızında yavaşlama olmaktadır” ifadelerini kullandı. (İHA)