Büyükşehir, öğrencilere ders çalışma ortamları hazırlıyor | Güney Gazetesi Mersin

Büyükşehir, öğrencilere ders çalışma ortamları hazırlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kütüphane, sosyal ve fiziki ortamı iyileştirilerek, başta öğrenciler olmak üzere kullanıcıları için yeni olanaklarla donatılıyor.

Büyükşehir, öğrencilere ders çalışma ortamları hazırlıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kütüphane, sosyal ve fiziki ortamı iyileştirilerek, başta öğrenciler olmak üzere kullanıcıları için yeni olanaklarla donatılıyor. Büyükşehir Belediyesi, evde ders çalışma ortamı bulamayan veya ev dışında ders çalışırken motivasyon kazanan öğrencilere kütüphanenin kapısını sonuna kadar açıyor. Büyükşehir Belediyesi, Kongre ve Sergi Sarayı yerleşkesindeki kütüphanede “1 Ekmek 1 Çorba” projesiyle çorba ikramı ve çeşitli branşlardaki öğretmenleriyle de eğitim desteği sunmaya başladı. Akşam üzeri saat 17.30’a kadar açık olan kütüphanenin akşam 20.00’ye kadar açık hale getirilmesi planlanırken, Kongre ve Sergi Sarayı’nda başlatılan çalışmanın kentin farklı noktalarında da hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı yerleşkesindeki kütüphane, içerisinde yaklaşık 10 bin kitap, süreli yayınlar, günlük gazeteler, 6 bilgisayar, ücretsiz wi-fi ve ücretsiz fotokopi gibi olanaklarla haftanın 6 günü 08.30-17.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Mevsime göre iç mekan ısıtması veya soğutması sağlanan kütüphane, dış mekanıyla birlikte aynı anda toplam 150 kullanıcısına hizmet verebiliyor. Yoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu kullanıcıların yanı sıra emekli vatandaşlar da gün içerisinde vakitlerini kütüphanede değerlendiriyor. Nüfus cüzdanı fotokopisi ile ücretsiz üyeliğini tamamlayan kullanıcılar, tek seferde en fazla 3 kitabı 15 gün süreyle ödünç alabiliyor.

Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim ve öğretimi destekleme kurs merkezlerinde görev yapan çeşitli branşlardaki öğretmenler, günün farklı zaman dilimlerinde kütüphane içerisinde öğrencilere derslerinde destek oluyor. İlerleyen günlerde ise kütüphanenin akşam saat 20.00’ye kadar hizmet vermesi, ücretsiz çay ve kahve ikramı yapılması planlanırken, bu tarz ortamların kent genelinde farklı noktalara kazandırılması hedefleniyor. (Haber Merkezi)