Velilerden bitmeyen inşaata tepki | Güney Gazetesi Mersin

Velilerden bitmeyen inşaata tepki

Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokolle yenisi yapılmak üzere yıkılan Akdeniz Proje İmam Hatip Lisesi’nin bitmeyen inşaat çalışmaları velilerin tepkisi çekti. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Silifke’de yapılacağını bilmeyen bir grup öğrenci velisi seslerini duyurmak için Kongre Merkezi’ne geldi. Veliler dertlerini gazetecilere anlattı.

Velilerden bitmeyen inşaata tepki


Hasan KÜÇÜK

Mersin’de eski Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokolle yenisi yapılmak üzere yıkılan Akdeniz Proje İmam Hatip Lisesi’nin bitmeyen inşaat çalışmaları velilerin tepkisi çekti.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Silifke’de yapılacağını bilmeyen bir grup öğrenci velisi seslerini duyurmak için Kongre Merkezi’ne geldi.

Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Cevdet Akkaymak burada yaptığı açıklamada, okullarının 2017 yılının Ocak ayında daha önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Valiliği arasında bir protokol yapılarak bir yıl içinde tekrar yapılması için  yıkıldığını söyledi. Şu ana kadar okullarının inşaatının ancak yüzde 20’sinin tamamlanabildiğini ifade eden Akkaymak, “Çocuklarımız şu anda 2 ayrı yerde eğitim görüyor. Okulun pansiyonu Turgut Reis Mahallesi’nde. Buda çocukların hem sosyal hem psikolojik olarak etkiliyor. Çocuklarımız diğer çocuklarla sürtüşüyor. Okulda bir kiracı muamelesi görülüyor. Biz öğrenci velileri olarak defalarca sorunlarımız Büyükşehir Belediyesi yetkililerimize ilettiğimiz halde  bizimle ilgilenen olmadı. Biz defalarca aramamıza rağmen randevu verilmedi. Randevusuz olarak belediye meclisine gelmek zorunda kaldık ama meclis toplantısı Silifke’ye alınmış. Yetkilerin sesimizi duymasını istiyoruz” şeklinde konuştu.