Sokaktaki simit kitapla buluştu | Güney Gazetesi Mersin

Sokaktaki simit kitapla buluştu

Zengin ürün yelpazesi ile Mersin Limanı karşısında kısa süre önce kapılarını aralayan Simit Sarayı Liman Şubesi, en lüks konsept ile müşterilerini ağırlamaya devam ediyor. Uyguladıkları lüks konsepte sahaflardan topladıkları kitaplardan oluşan bir kütüphane de eklediklerini dile getiren Mağaza Müdürü Yasemin Aksoy, müşterilerinin mağazada geçirdiği zamanı keyfe dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sokaktaki simit kitapla buluştu


Yasemin TOKLUCU / Röportaj Haber

Simit Sarayı Liman Şubesi Mağaza Müdürü Yasemin Aksoy, çalışan kesimin oldukça yoğun olduğu Cami Şerif Mahallesi’nde her kitleye hitap edebilecek bir lezzet durağının bulunmamasından yola çıkarak Simit Sarayı markasını Mersin Limanı karşısında müşterileri ile buluşturduklarını anlattı. Aksoy, “Civarda müşterilere her türlü hizmeti aynı anda sunabilecek bir mekan bulunmamasından yola çıkarak İş adamları Hüseyin Altun ve Hüseyin Gökten ortaklığı ile Simit Sarayı markasını faaliyete geçti. Müşterilerimizin kahvaltılarını edebileceği aynı zamanda yemek yiyebileceği bir menü ile hizmet veriyoruz.” dedi.

 

“MAĞAZAMIZI KÜTÜPHANE HALİNE GETİRDİK”

Simit Saray’larının en lüks konsepti ile müşterilerine hizmet verdiklerini dile getiren Aksoy, şunları söyledi:  “Hatta konsepte ek olarak mağazamızı bir kütüphane haline getirdik. Müşterilerimiz kahvaltılarını, yemeklerini yerken, kahvelerini, çaylarını içerken kütüphanemizde bulunan kitapları okuyabiliyorlar. Kitap konseptimizi gelen herkes çok beğeniyor. Beklerken kitaplarımızı okuyanları görmek bizim doğru bir iş yaptığımızın en büyük ispatı ve mutluluğu oluyor. Kütüphanemizde bulunan kitaplar sahaflardan toplanarak getirildi. Hatta bir müşterimiz uzun süredir aradığı bir kitabı bizim raflarımızda bulduğunu ve mutlu olduğunu dile getirdi. Mağazamızda aynı zamanda öğrencilerimiz derslerini çalışabiliyorlar. Amacımız müşterilerimizin burada geçirdikleri zamanı keyfe dönüştürmek. Müşterilerimiz rahat etsin istiyoruz. Bazen bilgisayarını alan müşterilerimiz geliyor. Çalışmak için inanılmaz güzel bir ortam. Diledikleri kadar burada çalışabiliyorlar. Giderken teşekkür ediyorlar. Genellikle bütün müşterilerimiz ile birebir temasımız, diyaloğumuz vardır. Burada insanalar yemeklerini ilgiyle, keyifle yiyorlar.”

 

“MÜŞTERİNİN İSTEĞİNE HİTAP EDEN BİR MUTFAK”

Günün her saatinde müşterinin isteğine hitap eden bir mutfakla hizmet verdiklerini ifade eden Aksoy, “Sabah saatlerinde poğaça hamur, öğle saatlerinde sıcak grup ile hizmet veriyoruz. Öğleden sonrasında pastası, kahve çeşitleri şeklinde hizmetimiz devam ediyor. Her daim burada müşterinin isteğine hitap eden bir mutfak aktif durumda.” diye konuştu.

 

“ÖĞLE SAATİNİN İNCELİĞİNİN FARKINDAYIZ”

Özellikle hizmet sundukları bölgenin ihtiyacı göz önünde bulundurularak sıcak grubunu da menülerine eklediklerini dile getiren Aksoy, “Sıcak gruplarımız ile normal Simit Saray’larından biraz farklıyız. Evet burası self servis ama biz müşterilerimizin öğle saatinin inceliğinin farkındayız. Bir saatleri var. O bir saatte self servisin getirdiği bekle, al, otur, kalk kısmını yapmak yerine, oturup, sohbet etmelerini, kendilerine zamanlarının kalmasını istiyoruz. O yüzden sadece ödeme yapılıp, ürünlerimizin ikramını yapıyoruz. Normalde self servisler bu şekilde olmuyor. O yüzden bu da bizim farklarımızdan bir tanesi.” ifadelerini kullandı.

 

“TOPLANTILARINIZA MAĞAZAMIZDA TAT KATIN”

Mağazalarında müşterilerine yemek hizmetinin yanı sıra nezih bir ortamda sunduklarını dile getiren Mağaza Müdürü Aksoy, “Müşterilerimiz mağazamızda misafirlerini ağırlayabilirler. Toplantılarını yapabilirler. Günümüz koşullarında bürolar oldukça küçük. Büyük toplantı ve organizasyonları mağazamızda gerçekleştirebilirler. Ofisteki sıkıcı ortamdan kurtulup, mağazamızda daha verimli toplantılar gerçekleştirebilirler. Toplantılarını yaparken menümüzdeki nezih tatlarla toplantılarına tat katabilirler. Doğum günleri, kadın günleri, hoş geldin partisi gibi toplu organizasyonları da mağazamızda ev sahipliği yapabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“RAF ÖMRÜ 3 SAAT”

Malzeme seçiminde yüzde 90 oranında Simit Sarayı’nın kendi ürünlerinin kullanıldığını belirten Aksoy, “Simit Sarayı’nda kullanılan ürünler, mümkün olduğu kadar en kaliteli, fiyat gözetilmeden, ürünün bize en iyi sonuç çıkartabileceği şekilde oluyor. Simit Sarayı ürünler -40 derece şoklanıp, -18 araçları ile bulundukları mağazalara fabrikada el değmeden hazırlanıp gönderiliyor. Hatta küçük bir kurabiyenin bile Ar-Ge ekibi tarafından büyük bir araştırma yapılarak ortaya çıkarıldığını söyleyebiliriz. Kullanacağımız kadar ürün -18’den +4’e çözündürülür. Sonrasında biz sadece bunun şeklini veririz. Simit Sarayı donuk ürünlerin şekillendirilerek, maya ve pişim işleminden sonra müşterilere sunulduğu bir ortamdır. Simidin 3 saat raf ömrü vardır. 3 saatten sonra o simit satılamaz. Alan müşterilerinde 3 saat içerisinde tüketmesi gerekiyor.” diye konuştu. 

 

“MÜŞTERİLERİMİZİN HER TÜRLÜ İSTEĞİNE AÇIĞIZ”

Öğle kuşağındaki ürünlerin tamamen kendi aşçıları tarafından hazırlandığını dile getiren Aksoy, “Makarnalar, salatalar, ızgara köfte, şnitzel, mantı, pizza, simit burger gibi ana yemek ürünlerini de  öğle kuşağımızda servis ediyoruz. Izgara köftemiz Simit Sarayı’nın kendi ürünü. Şnitzelimiz tarafımızdan tedarik ediliyor. Fabrikadan çıktığı gün ürünler tarafımıza teslim ediliyor. Salata grubumuz için taze yeşillik kullanıyoruz. Zeytin yağı kullanıyoruz. Sabah kuşağı Simit Sarayı’nın, öğle kuşağı ise bizlerin maharetli ellerinden çıkıyor. Müşterilerimizin istekleri doğrultusunda menümüz oluşuyor. Simit Sarayı sınırları içerisinde müşterilerimizin her türlü isteğine açığız. Mümkün olduğu kadar onların huzuru, rahatı ve memnuniyeti için tatlar konusu da dahil olmak üzere elimizden gelen her türlü değişime hazırız.” şeklinde konuştu.

 

“ALO PAKET SERVİSİMİZ ARTIK MEVCUT”

Kısa sürede beklentilerinin büyük kısmını yakaladıklarını anlatan Aksoy, “Müşterilerimize kendimizi tanıtmak olarak belirlediğimiz ilk hedefimizi başardık. Büyük oranda müşterilerimiz artık burada bir Simit Sarayı’nın olduğunu kabul ettiler ve artık gelmeye başladılar. Daimi müşterilerimiz, tebriklerimiz, teşekkürlerimiz var. Alo paket yönünde talep aldık ve bu talebe hemen karşılık verdik. Alo paket servisimiz artık mevcut. İnsanlar bulundukları yerden çıkmadan sabah hamur grubumuzdan öğlen sıcaklarımızdan, tatlı ve içeceklerimizden bir telefonla siparişlerini gerçekleştirebiliyorlar. İkinci hedefimiz olan hizmet kalitemizi sürekli kılmak için çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Aksoy, mağaza personellerinin Simit Sarayı’nın özel eğitimlerini alan aynı zamanda hijyen eğitimlerine de tabi tutulan personelden oluştuğunu da sözlerine ekledi.