Akdeniz’de kentsel dönüşüm başlıyor | Güney Gazetesi Mersin

Akdeniz’de kentsel dönüşüm başlıyor

Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Çay Mahallesindeki Ataş yerleşkesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kentsel dönüşüme başlanıyor. TOKİ bölgenin kentsel dönüşümü için 26 Şubat’ta ihaleye çıkacak. Ataş bölgesinde TOKİ’ye ait 135 dönüm arazi üzerine 416 konut, 1 ticaret merkezi, 36 dükkan ile 1 cami inşaatı yapılacak.

Akdeniz’de kentsel dönüşüm başlıyor


Yasemin TOKLUCU / Özel Haber

Gazetemize ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, Akdeniz’de kentsel dönüşümün startını verdiklerini söyledi. TOKİ’nin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etabına Çay Mahallesindeki Ataş yerleşkesinde başlayacağının bilgisini veren Gültak, TOKİ’nin 26 Şubat’ta ihaleye çıkmaya hazırlandığını bildirdi. Gültak, kentsel dönüşüm kapsamında Ataş yerleşkesinde TOKİ’ye ait 135 dönüm arazi üzerine 6’şar katlı 416 konut, 1 ticaret merkezi, 36 dükkan ile 1 cami inşaatı yapılacağını söyledi.

“İŞİ İCRAATA DÖKÜYORUZ”

Gültak, Ataş yerleşkesinde bulunan 135 dönümlük arazinin daha önceden TOKİ’ye devredilmesi ve arazide tüm hazırlıkların yapılması nedeniyle kentsel dönüşüme bu bölgeden başladıklarını söyledi.

Kentsel dönüşümle birlikte atıl durumda bulunan Ataş yerleşkesinin yeni bir vizyon kazanacağına inandıklarını ifade eden Başkan Gültak, şunları söyledi: “Kentsel dönüşüm Mersin’in yıllardır kanayan yarası. Yıllardır polemik konusu. Konuşulup durdu ama icraata bir türlü geçirilemedi. Artık işi icraata döküyoruz. Ataş bölgesinde bunu sağlayacağız. Kentsel dönüşümle birlikte kaliteli bir yaşamın kapılarını aralayacağız. Atıl vaziyette olan Ataş yeni biz vizyon kazanacak. Burada yaşayacak insanlar ise konforlu bir yaşam sürecek. Çay Mahallesinde başlayan ve diğer mahallelerimizde devamı gelecek olan kentsel dönüşüm ile birlikte kentimizin kimliği de değişecek.”

“YAŞAM STANDARTLARI ARTACAK”

Ardı arkasına sıralı müstakil evlerin konuşlandığı Çay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm ile apartman hayatını dayatmadıklarının altını çizen Gültak, “Doğu Anadolu'dan gelen kardeşlerimizin yanı sıra burası Arap kardeşlerimizin de oldukça yoğun yaşadığı bir bölge. Kültürlerini, yaşam biçimlerini oldukça iyi biliyor ve onları daha iyi koşullarda kendi kültürlerinde, örf ve adetlerinde yaşayabilecekleri bir alan yaratmaya çalışıyoruz. İbadethanemiz, taziye evimiz, ticaret merkezimiz, sosyal yaşam alanlarımız mevcut. Projede burada yaşayacak insanlarımızın her türlü konforunu düşündük. Kimse kültüründen kopmayacak. Aksine yaşam standartları artacak” dedi.

Barış, Mahmudiye, Bahçe ve Turgut Reis Mahallelerinde gerçekleştirecekleri kentsel dönüşüm çalışmalarını da hızlandırdıklarını belirten Gültak, TOKİ’nin Mersin’e önem verdiğinin altını çizerek, bu mahallelere de TOKİ’yi hızlı bir şekilde sokacaklarını söyledi.

Gültak, kentsel dönüşüm projesi kapsamında TOKİ’nin 416 konut ve 1 ticaret merkezi, 36 dükkan ile 1 cami inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapımını 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü ile 26 Şubat’ta ihale edileceğini sözlerine ekledi.