“Emekliler dairesi kurulsun” | Güney Gazetesi Mersin

“Emekliler dairesi kurulsun”

Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, 300 binin üzerinde emekli bulunan Mersin’de Büyükşehir Belediyesi tarafından emekliler için daire kurulması gerektiği yönünde öneride bulundu.

“Emekliler dairesi kurulsun”


Selma KILIÇ / Özel Haber

Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, Mersin için emekli kenti yakıştırması yapıldığını bu yakıştırmada da haksız olunmadığını dile getirdi. Kentte 300 binin üzerinde emeklinin yaşamını sürdürdüğü bilgisini veren Akbudak, “Bu emeklileri aileleriyle birlikte düşündüğümüzde Mersin nüfusunun yarısı eder ki, bu kesime hizmet üretmek için Mersin Büyükşehir Belediyesi çatısı altında bir dairenin kurulması gerekmektedir.” dedi.

 

“AÇLIK SINIRI ALTINDA YAŞAM KALİTESİ ORTAYA ÇIKIYOR”

Öte yandan emeklilerin aldıkları maaşlar göz önünde bulundurulduğunda açlık sınırı altında bir yaşam kalitesinin ortaya çıktığına vurgu yapan Akbudak, şunları kaydetti: “Emeklilerimiz çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmektedirler. Belediye otobüslerinde emeklilerimize indirim yapılmaması büyük sıkıntılara neden olmaktadır. 60 yaş üstü emekliler belediye otobüslerinde ücretsiz yolculuk yapabiliyorlar. Ama bu da şikayetlere neden oluyor. Bu sorunun çözümü için Ankara’nın uygulamalarını Mersin’e uyarlamak gerekiyor. İşe gidiş ve iş çıkışı saatleri ulaşımda yoğunluk oluyor. Yoğunluğun olmadığı zamanlarda emekliler ücretsiz taşınabilir. Mezitli’den derneğimize iki senedir gelemeyen emeklilerimiz var. İşsiz olan çocuklarına bakmak için emeklilerimiz büyük özverilerde bulunuyorlar. Yaş almış insanlar tarihimizin canlı tanıkları ve gençlerin alabileceği bilginin kaynağı durumundadır. Bu bağlamda Mersin Büyükşehir Belediyemiz ve hatta Türkiye’de bulunan bütün belediyeler acilen emekliler dairesi kurarak onların sorunlarına çözüm üretmek ve onların bilgilerinden yararlanmak adına harekete geçmelidirler.”