CHP’de muhaliflerin çatı adayı Eser | Güney Gazetesi Mersin

CHP’de muhaliflerin çatı adayı Eser

Emekli öğretmen Alptekin Eser, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı’nın hafta sonu yapılacak olağan kongresinde aday olduğunu açıkladı. CHP İl Başkanlığı önünde adaylığını duyuran Eser, “Bu partinin il başkanı dört duvar arasında değil meydanlarda açıklama yapmalı” dedi.

CHP’de muhaliflerin çatı adayı Eser


Alptekin Eser CHP il Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

Hasan KÜÇÜK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı’nın 16 Şubat’ta yapacağı olağan kongre öncesi emekli öğretmen Alptekin Eser il başkanlığına adaylığını açıkladı. Eser’in adaylık açıklamasına CHP’nin önceki dönem İl Başkanları Sabahattin Arıkan, Uğur Yıldırım, Mustafa Uzun, Mehmet Ali Can, Yılmaz Şanlı, Faruk Akar ve çok sayıda partili katıldı.

Eser, buruda yaptığı açıklamada, 16 Şubat Pazar günü yapılacak CHP Mersin İl Başkanlığına adaylığını açıklamak için toplandıkları ve başaracaklarını söyledi. Partililerin ve üyelerinin iyi ve kötü gününde yanlarında olacaklarını ifade eden Eser, “Belediye başkanlarımızla seçmenlerimiz arasında köprü olacağız. Hep birlikte hareket edeceğiz” diye konuştu.

 

“BU PARTİNİN İL BAŞKANI ADAYLIĞINI DÖRT DUVAR ARASINDA YAPMAMALI”

Bu ülkeye demokrasiyi getirenin CHP olduğunu anlatan Eser, kongrede çarşaf listeyi savunduklarını söyledi. CHP’nin 4 duvar arasında verilen bir dilekçe ile kurulmadığını vurgulayan Eser, “CHP özel ve özgür bir partidir. Savaş meydanlarında, cephelerde kuruldu. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yol arkadaşları ile birlikte kuruldu. Yollarda sokaklarda kanla ve göz yaşı ile kuruldu. CHP dünyanın bütün emperyalist ülkelerine karşı kurulan ilk ve tek partidir. Bu partinin il başkanı açıklamasını 4 duvar arasında değil meydanlarda yapmalıdır. Tabanıyla ve örgütü ile beraber yapmalıdır. Biz hep birlikte bu partiyi Mersin’de in iyi yerlere götürmek için hep birlikte hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.