Ertelenen Çukurova Havaalanı ihalesi meclis gündeminde | Güney Gazetesi Mersin

Ertelenen Çukurova Havaalanı ihalesi meclis gündeminde

Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı üst yapı ihalesinin 4 Şubat’tan 16 Mart’a ertelenmesi meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a ihalenin ertelenme nedenini sordu.

Ertelenen Çukurova Havaalanı ihalesi meclis gündeminde


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı üst yapı ihalesinin 16 Mart’a ertelenmesini meclis gündemine taşındı. Başarır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması isteğiyle verdiği soru önergesinde, 4 Şubat 2020 tarihli Resmi Gazete’de Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından verilen “Süre Uzatımı” başlıklı ilanda;  04.02.2020 tarihinde saat 09.30’da sona ereceği bildirilen Çukurova Havalimanı Üstyapı Tesislerinin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması, İç ve Dış Hatlar Terminali ile Mütemmimlerinin İşletilmesi ve Devrine ilişkin teklif alma tarihinin 16.03.2020 günü saat 09.30’a ertelendiğinin duyurulduğunu hatırlattı.

İhalenin ertelenme gerekçesini soran Başarır şöyle devam etti: “İhalenin yapılmasının planlandığı 4 Şubat 2020 tarihine kadar hangi firmalar ihale katılımı için başvuruda bulunmuştur? İhalenin 16 Mart 2020 tarihine kadar ertelenmesi için tarafınıza bildirilmiş yazılı ya da sözlü bir uyarı var mıdır? Varsa bu uyarı kim ya da kimlerden gelmiştir?” (Haber Merkezi)