CHP’de muhaliflerin istediği Baysan: Aday değilim | Güney Gazetesi Mersin

CHP’de muhaliflerin istediği Baysan: Aday değilim

CHP İl Kongresi öncesinde ismi başkan adayı olarak geçen Mustafa Baysan aday olmadığını açıkladı

CHP’de muhaliflerin istediği Baysan: Aday değilim


Hasan KÜÇÜK

16 Şubat’ta gerçekleştirilecek olağan kongre öncesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin örgütleri  hareketlendi. İl Başkanı Adil Aktay’ın geçtiğimiz günlerde 13 ilçe başkanının ortak açıklaması ile tekrar aday gösterilmesi muhaliflerin tepkisini çekti. Muhaliflerin sosyal medyada dillendirdiği Mustafa Baysan, yazılı bir açıklama yaparak aday olmadığını duyurdu.

Baysan, kongre demenin yenilenmek,  heyecan ve büyümek demek olduğunu vurguladı.

Zor ve meşakkatli günlerden geçildiğini anlatan Baysan, ülkenin her geçen gün yaşanılır olmaktan uzaklaştığını söyledi.

Kamuoyu ve ülkenin gidişatının partilerinin iktidara emin adımlarla yürüdüğünü gösterdiğini ifade eden Baysan, “Dolayısıyla ben yerine artık biz demenin vaktidir. Ülkenin bizi ve siyaseti getirdiği nokta şudur, yerelde ve genelde iktidar olamadıktan sonra verilen iç kavgaların bireyleri yıpratma, partinin insan kaynağını yormaktan öteye gidememektedir, Farklı tercihlerimiz, inanç biçimimiz, hatta yaşam tarzımız olabilir. İyi ki de böyleyiz. Ama farklılıklarımız birlikte olmamıza, ülkemizi dönüşü mümkün olmayan bir bataklığa götüren bu iktidara dur dememize engel olmamalı” ifadelerini kullandı.

Ülkenin her zamankinden fazla CHP’ye ihtiyacı olduğunu anlatan Baysan şunları söyledi:

“Mersin’imizde 13 İlçemizin kongreleri gerçekleşmiş, ilçe başkanları ve il delegeleri seçilmiştir. Partimize ve ülkemize hayırlı olsun. Bu süreçte delege olan, parti emekçisi arkadaşlarımın, İl Delegelerimizin, şahsıma duydukları güven ve umut için çok teşekkür ederim. Tüm bu gelişmeler ışığında Mersin’de 16 Şubat 2020 günü İl kongremiz gerçekleşecektir. Kongremiz öncesi yol arkadaşlarımın tarafıma gösterdikleri teveccüh beni gururlandırmıştır. Tüm bu anlatılanlar ışığında, adaylığım söz konusu değildir.Cumhuriyet Halk Partili olmanın verdiği onurla iktidar yürüyüşümüze omuz vermeye ve örgütümün emrinde olmaya devam edeceğim.”