Yeni Mersin İdman Yurdu yönetimi, sezon başında devraldığı kulübün mali ve sportif sorunlarını aşmak için yürüttüğü çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. Yaklaşık 150 milyon TL borçla devralınan kulüpte, üç aylık süreçte 80 milyon TL ödeme gerçekleştirildiği açıklandı.
Yönetim, bu süreçte 27 futbolcunun kadroya dâhil edildiğini, borçların yapılandırıldığını ve transfer yasaklarının kaldırıldığını bildirdi.
ALTYAPIDA VE KULÜP FAALİYETLERİNDE YENİ DÖNEM
Yapılan açıklamada, kulübün geleceğine yönelik yatırımlar kapsamında altyapıya 120 futbolcu kazandırıldığı ve beş farklı yaş grubunda gelişim liglerine katılım sağlandığı, MİY Store mağazasının faaliyete geçirildiğini, çevrim içi satışların başlatıldığını, kurdukları Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol Okulları’na kayıt alındığını belirtildi.
“BU KULÜP BİRKAÇ KİŞİNİN DEĞİL”
Kulübün yaşatılması için önemli adımlar attıklarını belirten yönetim, Mersin iş dünyasından, sanayicilerden, esnaftan ve sivil toplum kuruluşlarından beklenen desteğin yeterli seviyeye ulaşmadığını ifade etti.
Yeni Mersin İdman Yurdu’nun yalnızca yönetimin değil, tüm Mersin’in ortak değeri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, kulübün geleceği için kent genelinde dayanışmanın artırılması gerektiği vurgulandı.
“BU YÜKÜ BİRKAÇ KİŞİNİN TAŞIMASI SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL”
Kulübün mali yükünün yalnızca birkaç kişinin omuzlarında taşınmasının sürdürülebilir olmadığını belirten yönetim, taraftarların ve Mersin camiasının desteğinin önemine işaret ederek, “Birlik olursak başarırız, sahip çıkarsak yaşatırız” mesajı verdi. (Haber Merkezi)


