Türkiye genelinde pek çok turizm merkezinde 15 Mayıs – 15 Ekim tarihleri arasında uygulanan ağır inşaat yasağı kısıtlamalarına dikkat çeken çevre aktivistleri, Mersin’de de bu kuralların tavizsiz bir şekilde hayata geçirilmesini talep ediyor. Bölgeye tatil amacıyla gelen yerli ve yabancı turistler ile yazlık site sakinlerinin dinlenme ve sağlıklı bir çevrede yaşama haklarının gasp edildiği ifade ediliyor.
TİSAN’DAKİ İNŞAAT FAALİYETLERİNE ÖZEL İNCELEME TALEBİ
Mersin Çevre Platformu tarafından yapılan açıklamada, özellikle Tisan bölgesinde Faras inşaat şirketi tarafından sürdürülen projenin mercek altına alınması gerektiği belirtildi. Çalışmaların imar planları, ruhsatlar ve mevsimsel inşaat yasakları çerçevesinde yetkili kurumlarca ivedilikle denetlenmesi; aykırılık tespit edilmesi halinde idari yaptırımların uygulanarak sonuçların kamuoyuyla şeffafça paylaşılması istendi.
Platform, 2026 yılı turizm sezonuna ilişkin Valilik kararının kamuoyuyla açıkça paylaşılmasını, kıyı şeridinde gürültü ve hafriyat oluşturan ağır faaliyetlerin etkin biçimde denetlenmesini, mevzuata aykırı uygulamalara gerekli idari yaptırımların kesintisiz uygulanmasını ve yürütülen denetimlerin sonuçları hakkında halkın düzenli olarak bilgilendirilmesini talep ederek tüm yetkili kurumları görevlerini yerine getirmeye çağırdı. (Haber Merkezi)


