Mersin'de gerçekleştirilen atölyede ulusal ve yerel basın kuruluşlarından gazetecilerle aynı masada çalışan LÖSEV'e kayıtlı çocuklar, haber üretim sürecini uygulamalı olarak öğrendi. Genel Yayın Yönetmeni rolünü üstlenen çocuklar, haberleri değerlendirerek kendi gazeteleri "Benim Gazetem"i hazırladı. Bazı çocuklar ise mikrofonu eline alarak arkadaşlarıyla röportaj yaptı ve ilk muhabirlik deneyimlerini yaşadı.
Atölye sonunda hazırlanan gazete, çocukların umutlarını, hayallerini ve geleceğe dair güzel mesajlarını yansıtan anlamlı bir eser olarak ortaya çıktı.
LÖSEV Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Buğse Çakan, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"LÖSEV olarak çocuklarımızın yalnızca sağlıklarına kavuşmalarını değil; kendilerini özgürce ifade edebilen, üretken ve özgüvenli bireyler olarak yetişmelerini de önemsiyoruz. Gazete Tasarlama Atölyesi sayesinde çocuklarımız basın mensuplarıyla birlikte haber üretmenin heyecanını yaşarken, hayallerini ve geleceğe dair umutlarını kendi hazırladıkları gazete sayfalarına taşıdı. Bu anlamlı günde çocuklarımızın dünyasına ortak olan ve bilgi ile deneyimlerini paylaşan tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz." (Haber Merkezi)


