“Mazeret değil, hizmet üretin”

AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yönelik sert eleştirilerde bulundu.

“Mazeret değil, hizmet üretin”


Kıratlı, belediyenin hizmet üretmek yerine sürekli “mazeret ürettiğini” savunarak, Mersin’de su kesintileri, bozuk yollar, altyapı sorunları ve sinek problemi gibi temel belediye hizmetlerinde ciddi aksaklıklar yaşandığını ileri sürdü. Bu sorunlara rağmen sorumluluğun çoğu zaman merkezi hükümete yüklendiğini iddia etti.

Metro projesini de gündeme getiren Kıratlı, yıllardır kamuoyuna duyurulan projede somut bir ilerleme olmadığını, ortada ne ray ne vagon bulunduğunu söyleyerek harcanan paraların açıklanması gerektiğini ifade etti.

Mersin’in zaman zaman olumsuz olaylarla gündeme geldiğini belirten Kıratlı, bunun yerel yönetim anlayışından kaynaklandığını öne sürdü. Belediyenin başarısızlıkları “coğrafya kaderdir” gibi ifadelerle açıkladığını savunarak, bunun kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Kıratlı ayrıca, sinek sorunu gibi günlük yaşamı etkileyen problemlerin bile çözülemediğini belirterek belediyeyi eleştirirken, AKP’nin ise Mersin’de ulaşım, sağlık, sanayi ve büyük altyapı projeleriyle yatırımlar yaptığını söyledi. Çukurova Uluslararası Havalimanı, otoyol projeleri ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali gibi yatırımları örnek gösterdi.

Konuşmasının sonunda “mazeret değil hizmet, şikayet değil çözüm, bahane değil eser” vurgusu yapan Kıratlı, Mersin için çalışmaların süreceğini ve kentin gelişimi için mücadele edeceklerini ifade etti. (Haber Merkezi)