İnanç temsilcilerinden birlik mesajı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 28. İnanç, Barış ve Kardeşlik Buluşması, Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde Akbelen Şehir Mezarlığı’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Farklı inanç gruplarından temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşları bir araya getiren programda birlik, beraberlik, hoşgörü ve dayanışma mesajları öne çıktı.

İnanç temsilcilerinden birlik mesajı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i temsilen programa katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, Mersin’in yüzyıllardır farklı kültürlerin, inançların ve yaşam biçimlerinin huzur içinde bir arada yaşadığı bir kent olduğunu belirtti. Gökayaz, toplumları ayakta tutan en önemli gücün ortak akıl, hoşgörü ve insanlık duygusu olduğunu ifade ederek, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ayrım gözetmeden herkesi kentin eşit ve değerli bir parçası olarak gören anlayışla çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Mersin Kent Konseyi Başkanı Alper Girgeç de konuşmasında, Mersin’in farklı din ve kültürlerin sevgiyle iç içe yaşadığı örnek kentlerden biri olduğunu vurguladı. Girgeç, kentten yükselen barış ve kardeşlik mesajlarının yalnızca Mersin için değil, tüm insanlık için önemli olduğunu dile getirdi.

Etkinlikte söz alan inanç temsilcileri de farklılıkların zenginlik olarak görülmesi gerektiğini belirterek sevgi, saygı ve hoşgörü çağrısında bulundu. Mersin İl Müftülüğü Din Görevlisi Adem Koç, tüm dinlerin ortak amacının insanlık ve birlik olduğunu ifade ederken, Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin ise insanların din, dil ve mezhep ayrımı yapmadan kardeşlik duygusuyla hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi Pederi İspir Coşkun Teymur, karşılıklı saygının önemine dikkat çekerek farklı inançların bir araya gelmesinin umut verici olduğunu kaydetti. Latin Katolik Kilisesi temsilcileri de yaptıkları konuşmalarda sevgi, dayanışma ve ortak insanlık değerlerinin önemini vurguladı.

İlahi, ney ve dini müzik dinletilerinin yer aldığı program, Barış ve Kardeşlik Duası ile sona erdi. Katılımcılara mamül ve limonata ikram edilen etkinlikte, Mersin’in çok kültürlü yapısı ve birlikte yaşama kültürü bir kez daha ön plana çıktı. (Haber Merkezi)