Başkan Boltaç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin Cumhuriyet’e uzanan onurlu yürüyüşün ilk adımı olduğunu belirterek, “19 Mayıs 1919, milletimizin umutsuzluğa teslim olmadığı, kendi geleceğine kendi iradesiyle sahip çıktığı büyük bir dirilişin tarihidir” dedi.
19 Mayıs’ın yalnızca bir kurtuluş mücadelesinin başlangıcı değil, aynı zamanda gençliğe duyulan güvenin de simgesi olduğunu ifade eden Boltaç, Atatürk’ün gençliğe emanet ettiği değerlere sahip çıkmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu söyledi.
Tarsus Belediyesi olarak gençlere yönelik projelere önem verdiklerini kaydeden Boltaç, eğitimden spora, sanattan sosyal yaşama kadar birçok alanda gençlerin yanında olduklarını belirtti. Boltaç, “Kentimizi güzelleştirirken; eğitimde, sporda, sanatta ve sosyal yaşamda gençlerimize yeni imkanlar sunan projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Bir şehrin ve ülkenin geleceğinin gençlerin hayalleri kadar büyük olduğunu vurgulayan Boltaç, Tarsus’ta gençlerin yanında olmaya devam edeceklerini dile getirdi.
Mesajının sonunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurtuluş mücadelesi kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla andığını belirten Boltaç, vatandaşların ve gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. (Haber Merkezi)


