Tarsus’ta esnafın katı atık ücreti 264 TL’ye sabitlendi

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yükünü hafifletmek amacıyla evsel katı atık ücretini 264 TL olarak belirlediklerini açıkladı. Kararın maliyetinin belediye bütçesinden karşılanacağını belirten Boltaç, sosyal belediyecilik anlayışıyla esnafın yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Tarsus’ta esnafın katı atık ücreti 264 TL’ye sabitlendi


ELVAN PEHLİVAN

Tarsus Belediyesi Meclis Toplantısı Başkan Ali Boltaç yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Boltaç, “Amerika-İsrail-İran Savaşı'nın ekonomimiz üzerindeki olumsuz etkileri en çok da küçük ölçekli ve orta ölçekli esnaflarımızın iş hacimlerinin daralmasına, dolayısıyla kiralarının vergilerini, çalışanların ücretlerini ödemelerini de zorluklar yaşamalarına sebebiyet vermiştir. 2872 Sayılı Çevre Kanunu 11. Maddesi, Atık Su, Altyapı ve Evsel Katı Atık Tariflerinin Belirlenmesi Yönetmeliği hükümlerine göre, kanunla tahsil etmek zorunda olduğumuz evsel katı atık ücretlerinde, belediye yönetimi olarak yüksek atık ücretleri hariç, küçük ve orta ölçekli işyerlerimizin evsel katı atık tariflerine standart işyeri tarifesi olan 264 TL olarak değerlendirilerek, esnaflarımızın yaralarına bir nebze olsun pansuman yapmayı görev kabul ettik” dedi.

 

“SOSYAL BELEDİYECİLİK DOĞRULTUSUNDA ESNAFIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Değişiklikten doğacak 9 milyon lira civarındaki bedelin Tarsus Belediyesi’nin öz kaynaklarından karşılanacağını dile getiren Boltaç, “İlkemiz olan sosyal belediyecilik doğrultusunda dar gelirli vatandaşlarımızın sosyal yardımlarla yanında olduğumuz gibi esnafımız da yanında olmaya devam edeceğiz. Bu konuda ben hem AK Partili meclis üyelerimize hem Milliyetçi Hareket Partili meclis üyelerimize, hem Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten komisyonda bir birlik, beraberlik sergilenmişti. Kamuoyunda bir farklı algılama oluşabilecekken, bütün meclis üyelerimin bu konuda dirayetli duruşu ve aklıselim bakışı nedeniyle teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bazı meclis üyelerinin katı atık ücreti alınması yönündeki eleştirileri üzerine konuşan Boltaç, “Şimdi biz bunu alırken mevzuata aykırı bir şey mi yapıyoruz? Yok. Yasaya aykırı bir şey mi yapıyoruz? Yok. Almazsak aslında yasaya aykırı bir şey yapmış oluyoruz. Bugün bu anlamda bir zararı, ziyanı bir şey olmayabilir ama 10 sene sonra önümüze gelmeyeceğinin de garantisi yok. Bu da bir gerçek. Şimdi bir dönem önce alınmadı. O dönemin meclis üyesi arkadaşlarımıza 10 sene sonra veya 5 sene sonra veya 3 sene sonra bir şey çıkmayacağının garantisi var mı? Yok” diye konuştu.