Emeklilerden maaş zammı çağrısı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2026’nın ilk 3 aylık enflasyonu yüzde 10.04 olarak açıkladı. Ocak ayında yapılan maaş zamlarının eridiğini söyleyen emekliler Mersin’de sokağa çıktı.

Emeklilerden maaş zammı çağrısı


DİSK Devrimci Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Özcan Damla, “Asgari ücrete yapılan 5 bin 971 liralık artışın 2 bin 819 lirası yani yüzde 47’si eridi.  En düşük emekli aylığına yapılan 3 bin 119 liralık artışın 2008 lirası yani yüzde 64’ü eridi. İşçi ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 12,9’luk artışın 10 puanı yani yüzde 78’i eridi. Memur ve memur emeklisine yapılan yüzde 11’lik artış 10 puan kaybederek eridi 91 eridi. Bu nedenle nisan ayı için asgari ücrete memur maaşlarına ve emekli aylıklarına enflasyon kayıpları ve 2025 yılı büyümesi de eklenerek zam yapılmalı” dedi.

Emeklilerin her geçen gün yoksullaştığını vurgulayan Damla, “Biz kira ödeyemez, barınamaz hale gelirken, mülksüzleştirilirken, yükselen binalar, kasası dolan inşaat şirketleri var. Biz sağlık hakkımıza erişemez, hastane kapılarında ölüme terkedilirken, yaşamdan değil ölümden yana olanları, sağlık hakkını çetelelere peşkeş çekenler var. Biz emekliyiz biz halkız. Eğitimden, sağlığa, barınmadan, beslenmeye insanca bir yaşamı hak edenleriz. Hakkımız olanın peşindeyiz” şeklinde konuştu.  (Haber Merkezi)