Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde Ramazan ayının birlik ve beraberlik duygusunu 13 ilçede iftar sofralarında yaşatan Büyükşehir, evlerdeki yurttaşların da iftarlarını unutmuyor. Alım gücünün her geçen gün azaldığı bugünlerde ekonomik zorluklar nedeniyle mutfaklarını doldurmakta zorlanan dar gelirli yurttaşlara Aşhane’de özenle hazırlanan yemekler iftar öncesinde Büyükşehir ekiplerince ulaştırılıyor. Mahallelerde yurttaşlara iletilen sıcak yemek menüleri ana yemek, pilav ve tatlı ikramından oluşuyor.
Sosyal belediyecilik anlayışını kentin her noktasına hakim kılan Büyükşehir, Ramazan ayında bir yandan yurttaşların ev ekonomisine katkı sunarken bir yandan da kalpten paylaşım hissini yaşatıyor. Yurttaşların sofrasına ve mutfağına katkı sunan bu gelenekle Mersinlilerin birlik ve dayanışma duygusu pekiştirilirken, huzurlu bir Ramazan atmosferi kente yayılıyor. Dezavantajlı mahalleleri iftar saatinden önce dolaşan Büyükşehir ekipleri yurttaşlarla kurduğu sıcak ve samimi iletişim ile de takdir topluyor.
BAYRAKTAR: “2019’DAN BU YANA 1 MİLYON 200 BİN KİŞİLİK YEMEK DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRDİK”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Şef olarak görev yapan Başak Gökdal Bayraktar; paylaşmanın, dayanışmanın ve birlik olmanın Ramazan ayında kentte en güzel şekilde yaşandığını dile getirdi. Dar gelirli yurttaşların yanında olduklarını ifade eden Bayraktar, “Ramazan ayı boyunca, içerisinde kavurma, pilav ve tatlı bulunan iftar paketlerini dar gelirli yurttaşlarımızın evlerine ulaştırıyoruz. Böylece yurttaşlarımızın iftar sofralarına küçük de olsa bir katkı sunmayı amaçlıyoruz. Ayrıca belirlenen noktalarda kurduğumuz iftar çadırlarında yurttaşlarımıza sıcak yemek ikramında bulunuyoruz. Bugüne kadar mahallelerimizde ve iftar alanlarında toplam 1 milyon 200 bin kişilik yemek dağıtımı gerçekleştirdik. Amacımız Ramazan ayının ruhuna uygun şekilde dayanışmayı büyütmek” sözlerini kaydetti.
YURTTAŞLAR DAYANIŞMA SOFRASININ BEREKETİNDE BULUŞUYOR
Sıcak yemeklerin yurttaşlarla buluştuğu Çukurova Mahallesi’nin Muhtarı Murat Öztürk, evlere kadar ulaşım sağlandığını belirtti. Mahalle sakinlerinin hizmetten çok memnun olduğunu ifade eden Öztürk, “Şöyle bir düsturumuz var; ‘Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz’. Sağ olsun Vahap Başkanımız ile bölüşüyoruz. Dört dörtlük çalışılıyor. Ramazan Dayanışma Paketi, ev yemekleri bazında olsun her hizmet ulaşıyor” diye konuştu.
İftarın hemen öncesinde yemeklerin ulaştığını belirten Tevfik Önek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ikramlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsun, var olsunlar. Şu an çok memnunuz. Her şey tam, sıcak yemek sofralarımıza ulaşıyor” dedi.
Rahatsızlıkları sebebiyle zorluk çeken yaş almış yurttaş Esme Soy ise, “Kızımız, oğlumuz, elimizden tutan yardımcımız yok. Hastalıklar ile uğraşıyoruz. Kapımızı başkanımız çalıyor, sağ olsun. Geliyor, gidiyor, bizleri yokluyor” ifadelerini kullandı.
Yemek dağıtımı hizmetinden memnun olduğunu dile getiren Eşe Koska da, “Engelli bir çocuğum var. Büyükşehir’in mola evleri var burada oralara gidiyoruz. Büyükşehir ile mutluyuz” dedi. (Haber Merkezi)
