MHP’li Levent Uysal, “Sayın Genel Başkanımızın açıkça ifade ettiği gibi; emeklilerimizi rahat geçinebilecekleri bir gelire ulaştırmak, öncelikli ve ertelenemez bir görevdir. Türkiye’de bugün 17 milyon emeklimiz var. Bu gerçek görmezden gelinemez. Emekli hanesinin geliri asgari ücrete tamamlanmalıdır. Sosyal devlet bunu gerektirir. Kira, gıda, enerji ve su gibi temel yaşam giderleri için mutlaka destek mekanizmaları oluşturulmalıdır” ifadelerini kullandı.
Emekliliğin bir dinlenme ve huzur dönemi olması gerektiğinin altını çizen Uysal, mevcut ekonomik şartların emeklileri zorladığını belirtti.
“AKRAN ZORBALIĞI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”
Çocuklarda artan akran zorbalığı konusuna da değinen Uysal, bu sorunun milyonlarca çocuğun ortak gerçeği hâline geldiğini söyledi. Uysal, “Zorbalık sadece fiziksel değil; sözlü saldırı, dışlama ve siber zorbalık da şiddettir. Özellikle özel gereksinimli çocuklarımız için risk iki kat daha fazladır. Bu sorun sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sorunudur. Ama çözüm beklemez. Kanuni düzenleme şarttır. Eğitim, aile, sağlık ve dijital alan tek bir seferberlikte buluşmalıdır. Bir çocuğu korumak, aslında tüm toplumu korumaktır” dedi. (Haber Merkezi)
