Üretim ile eğitim bir araya geldi

Tarsus Belediyesi bünyesinde yetiştirilen istiridye mantarları, Mersin Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileriyle gerçekleştirilen uygulamalı etkinlikte tanıtıldı. Etkinlik kapsamında öğrenciler, istiridye mantarlarını farklı pişirme teknikleriyle değerlendirerek çeşitli yemekler hazırladı.

Üretim ile eğitim bir araya geldi


Gerçekleştirilen çalışmayla hem yerel üretimin desteklenmesi hem de gastronomi öğrencilerinin mesleki deneyim kazanması hedeflendi. Uygulamalı etkinlik, üretimle eğitimin bir araya geldiği örnek bir iş birliği olarak dikkat çekti. Üretim sürecini yerinde tanıyan öğrenciler için mutfak, aynı zamanda bir öğrenme alanına dönüştü.

Etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, yerel üretimin gençlerle buluşturulmasının önemine vurgu yaparak,“Tarsus Belediyesi olarak yerel üretimi desteklemeyi çok önemsiyoruz. Bu üretimi gençlerimizin eğitimiyle bir araya getirmek ise bizim için ayrı bir değer taşıyor. Öğrencilerimiz, üretilen bir ürünün mutfağa gelene kadar geçen sürecini yerinde görme ve deneyimleme fırsatı buldu. Bu tür çalışmalarla hem üreticiyi hem de geleceğin meslek sahiplerini desteklemeye devam edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)