Bozyazı’da sahildeki kumların belediyeye ait kamyonlarla taşındığı görüntüler tepki çekti. Olayla ilgili fotoğraf ve video paylaşan TİP Bozyazı İlçe Başkanı Oğuzhan Usta, “Bozyazı Belediyesi ekipleri merkez mahallesi sahilindeki deniz kumlarını kamyonlarla taşıyor. Kumların nereye götürüldüğü ile ilgili de herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Bu konuyla ilgili Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya 'dan bir açıklama bekliyoruz” dedi.
“KIYI KANUNLARI HİÇE SAYILIYOR”
Usta, Bozyazı Kaymakamlığı’na şikayet dilekçesi verdi. Usta, dilekçede şu ifadelere yer verdi:
“08.12.2025 tarihi sabah saatlerinde, Bozyazı Belediyesi ekipleri, merkez mahallesi Sahil Yaşam Parkı sahilindeki deniz kumlarını taşımıştır. Belediyeye ait bir adet kepçe ve kamyon bu işlemi defalarca kez tekrarlamıştır. Belediyenin işçi çavuşunu arayarak, bunun yasal bir dayanağı olmadığını kendisine aktarmamıza rağmen "Siz kim oluyorsunuz da bu işleme engel olmak istiyorsunuz" gibi bir açıklaması olmuştur.
Hiçbir yasal dayanağı olmayan, kıyı kanunlarını hiçe sayan Bozyazı Belediyesinin bu kanun dışı uygulamasını birçok görsel ve içerikle de kanıtlamış bulunmaktayız. Bozyazı Belediyesi kurumu hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını, tarafınızdan arz ederiz.” (Haber Merkezi)
