‘Çocuğun Hakkı, Devletin Görevi, 1 Öğün Yemek İçin Sadece %1,5 Yeter’ başlığı altında Çocuk Hakları Günü olan 20 Kasım’da başlatılan kampanyanın yılbaşına dek sürdürüleceği belirtiliyor. TİP Mersin merkez ilçeleri ile Tarsus ve Bozyazı’da devam ettirilen çalışmalarda bildiri dağıtımının yanı sıra yurttaşlardan imza toplanarak kampanyaya destek isteniyor.
TİP Mersin İl Sözcüsü Ahmet Paket, dünya genelinde pek çok ülkede okullarda sağlıklı ve ücretsiz bir öğün yemeğin kamu politikası olarak uygulandığını anımsatırken, ‘Türkiye’de de bütçenin sadece yüzde 1,5’i ile tüm devlet okullarında her çocuğa ücretsiz ve sağlıklı bir öğün yemek sağlanabilir’ vurgusu yaptı. Taleplerinin gerçekleşebilmesi için iktidarın ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın acilen harekete geçmesi gerektiğini söyleyerek, bunun için de tüm Mersinlilere bir imza vererek kampanyaya destek vermeleri çağrısında bulundu.
Okul önleri ile meydanlarda kurdukları stantlarda faaliyetlerine sonuç alıncaya dek devam edeceklerini anlatan Paket, “Ülkemizde çocuklar aç kalıyor. Yoksulluk evden sınıflara, sıralara , beslenme çantalarına, bedenlere ve zihinlere uzanıyor” diye vurgularken bunun için bütçeden sadece yüzde 1,5 pay ayrılmasının yeterli olacağını anlattı.
“İmkansız ya da zor değil. Lükse, şatafata, makamlara ve sermayeye ayrılan bütçe gelecek nesillerin gelişmesine aktarılabilir” ifadelerini kullanan Paket, “Sınıfsal eşitsizliğin ve artan yoksulluğun çocuklar üzerindeki etkisini azaltmak için bütçede gereken düzenlemelerin yapılması şarttır” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)
