Bir üçlük yetti!

Çimsa ÇBK Mersin, Kadınlar Avrupa Basketbol Ligi (Euro League Women) ikinci maçında Fransa temsilcisi Basket Landes’e evinde 1 sayı farkla mağlup oldu. ÇBK bu skorla Avrupa’da ki ikinci maçını da kaybetmiş oldu. Temsilcimiz üçüncü maçında 22 Ekim’de İspanyol Zaragoza’yı konuk edecek

Bir üçlük yetti!


Servet Tazegül Spor Salonu’na oynanan karşılaşmaya hızlı başlayarak öne gecen temsilcimiz ilk çeyreğin bitmesine 1 dakika 14 saniye kala farkı 6 sayıya kadar çıkarmasına rağmen kalan sürede konuk ekip farkı 1 sayıya düşürdü. İlk çeyrek Turuncu Siyahlıların 19-18 üstünlüğü ile sona erdi.

ÇBK Mersin 2. Çeyrekte 4 dakika içindi farkı 7 sayıya kadar çıkarıp skoru 31-24’e getirdi. Kalan sürede farkı yine eriten Basket Landes devrenin bitmesine 1 dakika kala 33-34 öne geçti. ÇBK serbest atıştan bulduğu sayı ile skoru eşitledi. Takımlar soyunma odasına 34-34 eşit girdi.

Çekişmeli mücadelenin yaşandığı 3. Çeyrekte iki takım da zaman zaman birbirine üstünlük sağladı. ÇBK Mersin çeyreğin bitmesine 5 dakika 46 saniye kala skoru 47-44’e getirmesine rağmen daha sonra öne geçen konuk ekip 3. Çeyreği 54-56 önde kapattı.

Kıran kırana geçen son çeyrekte ÇBK maçın bitmesine 22 saniye kala öne geçip skoru 69-67 yapmasına rağmen 6 saniye kala attığı üçlükle öne geçen Basket Landes oldu: 69-70. Karşılaşma Basket Landes’in 69-70 üstünlüğü ile sona erdi.

ÇBK Mersin’de Juskaite 20, Loisa ve Burke 13’er, Hayes 10, konuk Basket Landes ise Bussiere 12 ve 10 sayı üreten Massey ile çift haneli rakama ulaştı.

 

ÇBK MERSİN BOTAŞ’IN KONUĞU

 

Çimsa ÇBK Mersin Kadınlar Basketbol Süper Ligi 3. Hafta karşılaşmasında pazar günü başkent temsilcisi BOTAŞ’a konuk olacak. Ankara Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 14.00’te başlayacak. KBSL’deki ilk maçında Dardanel Çanakkale Belediyespor’u yenen temsilcimiz bu maçı da kazanarak çıkışını sürdürmeyi hedefledi. (Haber Merkezi)