Akdeniz Belediyesinden yapılan açıklamada, belediyenin kent genelinde görüntü ve çevre kirliliğine neden olan, aynı zamanda yaya ve araç trafiği için tehlike oluşturan atıklara karşı mücadelesini sürdürdüğü kaydedildi.
Açıklamaya göre, hafta sonu da mesai yapan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Çay, Şevket Sümer, Karaduvar ve Müfide İlhan mahallelerinde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Çalışmalar sonucunda, boş arsa ve sokak aralarına bırakılan mobilya, tekstil ve inşaat atıkları iş makineleri ve personelin yoğun çabasıyla toplanarak 20 kamyon dolusu atık bertaraf edildi.
Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener, çevre temizliğinin yalnızca belediyenin değil, tüm vatandaşların ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı:
"Temiz ve yaşanabilir bir kent hepimizin hakkı. Ekiplerimiz, mahallelerimizde yoğun bir çalışma yürütüyor. Ancak çevremizi korumak ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir Akdeniz bırakmak için vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olması büyük önem taşıyor."
Akdeniz Belediyesinden yapılan açıklamada, vatandaşların atıklarını gelişigüzel bırakmamaları ve kentin temizliğine katkı sunmaları konusunda çağrıda bulunuldu. (Haber Merkezi)