“Bizimle rekabet sandıkta olmalı” | Güney Gazetesi Mersin

“Bizimle rekabet sandıkta olmalı”

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanvekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, tutuklu belediye başkanlarıyla ilgili iddianamelerin bir an evvel hazırlanmasını beklediklerini belirterek “Tarafsız, bağımsız mahkemelerce bu dosyalar değerlendirilirse başkanlarımızın tahliye edileceklerine inanıyoruz” dedi. Türkiye’de hukukun normalleşmesi gerektiğine işaret eden Başkan Seçer, “Bizimle rekabetin sandıkta olduğunu iktidarın bilmesi lazım. İktidarın gücünü kullanarak yargı üzerinden, yargı vesayeti üzerinden eğer hesaplaşma, bizi hizaya getirme, bize parmak sallama gibi, sindirme gibi planları varsa bu herkese büyük bir haksızlık, başta ülkemize büyük bir haksızlık ve kötülük olur” dedi.

“Bizimle rekabet sandıkta olmalı”


ABİDİN YAĞMUR


Türkiye Belediyeler Birliği Başkanvekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İstanbul Silivri Cezaevinde, İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve tutuklu diğer belediye başkanlarını ziyaret etti.

Ziyaret sonunda değerlendirmelerde bulunan Vahap Seçer, “Keşke başkanlarımız görevlerinin başında olsa. 17 başkanımız şu an tutuklu. Ne istiyor bu insanlar? Bir an önce iddianamelerinin yazılmasını, mahkemeye çıkmak ve neyle suçlandıklarını bilmek istiyorlar. Ekim sonunda Ahmet Özer’le başladı bu operasyonlar ve daha sonra devam etti. 9 aylık bir süreçten söz ediyoruz. Bunu hukuki bir zeminde tartışmamız çok anlamsız olur. Çünkü bu sürecin hukuk dışı bir süreç olduğunu hep iddia ediyoruz. Siyasi bir süreç olduğunu iddia ediyoruz. Gerçekten çok boş iddialarla bu soruşturmalar açıldı. Tarafsız, bağımsız mahkemelerce bu dosyalar değerlendirilirse tahliye edileceklerine, görevlerinin başına döneceklerine inanıyoruz” dedi.

Başkan Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile ilgili soruşturmanın İBB soruşturmasıyla ilgili olmadığını belirterek Zeydan Karalar’ın “Ben Adanalıyım. Adana’ya gideyim, orada mahkememi bekleyim, benim Silivri’de ne işim var” dediğini aktardı.

 

“YARGI ÜZERİNDEN BİZE PARMAK SALLAMAK BU ÜLKEYE KÖTÜLÜK OLUR”

 

İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile de genel bir değerlendirme yaptıklarını kaydeden Vahap Seçer şunları söyledi:

“Türkiye’de ve dünyada çok önemli gelişmeler var. Türkiye’de paradoksal bir durum var. Bir taraftan terörsüz Türkiye süreci başladı. Bir komisyon oluşturulsun, parlamentoda olsun, herkesin gözü önünde olsun ama CHP’siz bir komisyonun kıymeti harbiyesi yok. Her zaman söylüyoruz: CHP’nin tarihi misyonu var. Özelliği olan bir parti. Demokrasi birikimi var. Kurucu partinin masada olması bu süreci farklı bir boyuta getirir. Olmamasında ise maalesef üzülerek ifade edeyim bir başarının gelmesi zorlaşır diye düşünüyoruz. Bir taraftan CHP masada olsun, bir taraftan da CHP’ye yönelik sistematik saldırılar. Biz belediye başkanları kentlerimize hizmet etmek için seçildik, çok önemli başarılar da elde ettik. Ama bugün kentlerimiz başkansız. Başkanlarımız 15 metrekarelik hücrelerde kalıyorlar. Türkiye’de artık hukukun normalleşmesi lazım. Her şeyden önemlisi. Bizimle rekabetin sandıkta olduğunu iktidarın bilmesi lazım. İktidarın gücünü kullanarak yargı üzerinden, yargı vesayeti üzerinden eğer hesaplaşma, bizi hizaya getirtme, bize parmak sallama gibi, sindirme gibi planları varsa bu herkese büyük bir haksızlık, başta ülkemize büyük bir haksızlık ve kötülük olur. Umut ediyorum Türkiye bu alanda normalleşir. Türkiye’nin çok büyük sorunları var. Türkiye’nin uzlaşmaya, birliğe, beraberliğe ihtiyacı var.”