Gülcan Kış: Vatandaş borçla nefes almaya çalışıyor | Güney Gazetesi Mersin

Gülcan Kış: Vatandaş borçla nefes almaya çalışıyor

Türkiye’de ekonomik kriz derinleşirken, vatandaşın borç yükü ve icra dosyaları alarm veriyor. Bankalara olan bireysel borç 4,9 trilyon liraya yaklaşırken, icra dairelerindeki dosya sayısı 23 milyonu aştı. CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “AKP’nin faizi yüksek, adaleti yok; halkı borca, ülkeyi çöküşe mahkûm ettiler” dedi.

Gülcan Kış: Vatandaş borçla nefes almaya çalışıyor


Ekonomideki tabloyu “borç ve faiz düzeni” olarak tanımlayan Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Vatandaş en temel ihtiyaçlarını bile krediyle karşılıyor. Emekli maaşı yetmiyor, gençler borçla hayata tutunuyor, çalışan ise icralık oluyor. Ama Saray’da kimsenin umurunda değil” ifadelerini kullandı.

 

“BATIK KREDİ PATLADI, İCRA DOSYALARI REKORDA”

 

Bankaların icra takibine aldığı bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının 177,3 milyar liraya yükseldiğini kaydeden Gülcan Kış,  “Yıl başından bu yana batık krediler yüzde 58,7 oranında artarken, icra dairelerine açılan yeni dosya sayısı da fırladı. 2025’in ilk 6 ayında icra dairelerine 4 milyon 711 bin yeni dosya geldi. Toplam dosya sayısı ise 23 milyon 817 bine ulaştı. Her gün binlerce kişi icralık oluyor. Mersin sokaklarında her vatandaşımızın cebindeki borç kâğıdı Saray’daki şatafata akıyor. Türkiye’de adalet yok, ekonomi yok, alın terinin karşılığı yok. Ama zam var, faiz var, icra var! Halk, yoksulluğun içinde kıvranıyor, Saray’ın ışıkları sönmüyor. Bu düzende vatandaş faize çalışıyor, üretici icrada, ülke borç kıskacında! Saray saltanatı devam etsin diye herkes borçlu” dedi

 

KONUT SEKTÖRÜNDE “YÜKSEK FAİZ KRİZİ”

 

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Mehmet Şimşek’in uyguladığı politikalar, konut almak isteyen vatandaşın hayallerini yıktı, barınma hakkını lükse dönüştürdü. Halkın ev sahibi olması imkânsız hale getirildi, faiz lobisi kazandı, Saray seyrediyor. Halkın sırtındaki borç kamburu büyürken, Saray’daki hesap savaşları ülkeyi iflasa sürüklüyor. Ekonomiyi ayakta tutan değil, rantı kimin kontrol edeceğini tartışan bir anlayışla kriz çözülmez. Biz halkın çıkarı için buradayız; Saray kendi çıkarının peşinde” dedi. (GÜNEY)